Pairi Daiza overnachten© Ellen van den Bouwhuysen

Niets spreekt zo tot de verbeelding als overnachten tussen wilde dieren. Wij waren te gast bij de bruine beren en wolven van Pairi Daiza. Een onvergetelijke ervaring!

“Een beer!” De kinderen stormen met verrukte kreten langs ons heen, en wij laten ter plekke de valiezen vallen om ook naar het raam te hollen. Een grote bruine vacht waggelt doodgemoedereerd voorbij. En er zijn er meer: een handvol beren die snuisterend tussen de rotsen op zoek gaan naar leftovers en elegant voorbijschrijdende wolven. De dieren kijken al lang niet meer op van hun logees, terwijl wij onze neus tegen het glas drukken om elke beweging gade te slaan.

 

Bad en sauna mét uitzicht

Wanneer het buiten begint te schemeren, verplaatsen de kinderen hun aandacht naar hun eigen logies. Centraal in de Full Moon Lodges ligt een hal onder een lichtkoepel. Hierop geven vier kamers uit: twee slaapkamers met dubbelbed; de riante badkamer met sauna, douche en bubbelbad (dat tot jolijt van de kinderen in allerlei kleurtjes schakeert), van waaruit je overigens niets van de actie hoeft te missen; en de woonkamer met het grote ovalen raam als kijkvenster op het berenverblijf. De koelkast is gevuld met gratis frisdrank, en om het extra gezellig te maken kun je de openhaard warmte laten wuiven.

 

Hobbithuis

Pairi Daiza waakte erover dat de logiesmogelijkheden die gecreëerd werden, naadloos opgaan in elk van de werelden waarin het park opgedeeld is. De Full Moon Lodges, die in The Last Frontier liggen, zijn gebouwd als hobbithuisjes, schuilgaand onder groene zoden. Achter de zwenkende ronde deur vind je een ruim en behaaglijk interieur dat volledig opgetrokken werd uit steen en hout. De tafels en banken zijn gemaakt in de Ardennen, de kroonluchter bestaat uit hertengeweien die natuurlijk afvielen. Tot zeven personen kunnen hier overnachten.

 

Overnachten in Pairi Daiza

Is een nachtje Pairi Daiza het sparen waard? Wij vinden van wel. Behalve de onvergetelijke ervaring – blinkende oogjes gegarandeerd! – spendeer je de nacht in een uniek verblijf, heb je twee dagen toegang tot het park (vóór en gedeeltelijk ná openingstijd) en mag je aanschuiven voor een uitgebreid buffet bij ontbijt en avondmaal. Ook over parking en bagage hoef je je niet te bekommeren. Enig probleem: je moet keuzes maken. Uitgebreid tafelen, nog een avondlijk rondje langs de dieren, relaxen in de sauna of toch aan het raam gekluisterd blijven? Als je het allemaal wilt doen, zul je weinig uren in bed liggen. (En dat heeft nochtans een heerlijke matras!)

 

Praktisch

Een verblijf in een Full Moon Lodge is mogelijk vanaf € 995 (indicatieve prijs voor 2 volwassenen en 4 kinderen, 2 dagen/1 nacht). Alle andere overnachtingsmogelijkheden in het park ontdek je hier. Kies in welke wereld je wilt verblijven, welke dieren je wilt zien of welke soort accommodatie jou aanspreekt.

Vorig artikelOnderscheiding voor mobiliteitsplatform Olympus Mobility
Volgend artikelGetest: Skoda Enyaq iV