Overnachten in de schoot van de kabbelende Ourthe, knusser kan haast niet. Les Cabanes de Rensiwez spreidde zijn bedden in verrassende houten nesten.

Een gezellige cocon met uitzicht op de toppen van de Ardennen en – vooral – een verborgen kamer. Dat vooruitzicht doet de spanning op de achterbank flink oplopen tijdens de rit naar Houffalize.

Cocoonen bij Rensiwez

Les Cabanes de Rensiwez, dat zijn zeven hutten bij het water, tien op de heuvel, twee ‘cabanons’, suites in de gerestaureerde molen en logies voor zes in een oude schuur, allemaal in de intimiteit van de natuur. Domein ‘Moulin de Rensiwez’ ligt in het hart van natuurreservaat Deux Ourthes, pal aan de klaterende rivier. Elk verblijf is ingericht met houten meubilair en warme materialen, en heeft een kitchenette en houtkachel om ongestoord te cocoonen. Sommige beschikken zelfs over een houtgestookte hottub of sauna.

Bij Les Cabanes de Rensiwez vind je een warm nest in het hart van natuurreservaat Deux Ourthes.

De verborgen kamer

Alle cabanes zijn verschillend, dus je kiest degene die jou het meest charmeert. Voor kinderen met zin voor avontuur is ‘Le temps retrouvé’ een aanrader. Deze hut heeft tussen de gezellige zithoek en het door boomstammen omkaderde tweepersoonsbed een sas in de wand. Het duurt geen tel of onze kroost is door het tunneltje geklauterd, om daar hún slaapkamer te ontdekken. Het vergt wat handen- en voetenwerk als er ’s avonds laat nog om warme melk wordt gevraagd – weten we uit ervaring – maar een bijzondere ervaring is het wel!

Via een sas kom je uit bij een aparte slaapkamer voor de jongste logees. Avontuur verzekerd! 

Praktisch

Adres

Les Cabanes de Rensiwez, Moulin de Rensiwez 1, 6663 Houffalize

Prijzen

Vanaf € 140 voor een nacht, € 350 voor een weekend, € 400 voor een midweek.

Reserveren

lescabanesderensiwez.be

Onze tips in de omgeving

Stevig stappen en dito pannenkoeken

Uiteraard trek je in de Ardennen je stapschoenen aan. Wij maakten een wandeling vanuit het naburige Nadrin langs de oever van de Ourthe om vervolgens omhoog te klimmen naar het uitzichtpunt boven de Hérou, die met zijn negentig meter hoogte en duizend meter lengte boven een meander van de rivier uitsteekt. (Info en routekaarten bij de toeristische dienst.) Na afloop je honger stillen doe je met een hartige pannenkoek bij Charme de Wibrin. Beslist het meest charmante adresje in heel Houffalize, uitgebaat door Vlamingen.

De leukste uitjes met kinderen

Pal in het centrum van Houffalize vind je Houtopia, een ontdekkingscentrum waar groot en klein zijn vijf zintuigen aan het werk zet. Je snuffelt en proeft, fluistert en luistert aandachtig… en probeert je vooral niet te laten bedotten. Binnen gaan voor een optimale beleving de schoenen uit, buiten ontdek je als extraatje een grote speeltuin met een dertig meter lange glijbaan die je over de rivier scheert.

Evenzeer een aanrader is Parc Chlorophylle in Dochamps bij Manhay. Je leert er spelenderwijs alles over de bomen en bewoners van het bos. Je volgt pootafdrukken, meet je krachten met een mier, leert steltlopen als een ooievaar en muurklimmen als een specht, en ontdekt wat er bij de dieren op het menu staat. Nieuw – pas deze maand geopend – is het boomkruinpad, en ook hier wacht aan het eind een geweldige speeltuin. Parc Chlorophylle ontving terecht vijf zonnen – equivalent voor vijf sterren.

Onverwacht tafelen in Durbuy

Het übercharmante Durbuy ontvangt dagjestoeristen met open armen. En tussen die aaneenschakeling van vaak klassieke restaurants ontdekten wij het hippe 7 by Juliette, waar je aanschuift aan houten banken en gezellig nestelt onder het grote canvas doek. Tegen Belgische temperaturen wordt een batterij terrasverwarmers ingezet, al kun je uiteraard ook binnen tafelen. Op de kaart staan tapas, hamburgers en planken vol heerlijks. De cocktails en mocktails zien er zo aantrekkelijk uit dat je er onmogelijk aan kunt weerstaan. Geloof ons, je zult hier niet snel weg te slaan zijn.

Meer bijzonder logeren

Ontdek meer aparte logeeradressen: wij sliepen eerder in de duinen van Zoutelande en in een Slow Cabin op een geheime locatie.

Goed verzekerd 

Met VAB-Reisbijstand ben je ook verzekerd voor weekendjes weg in eigen land. Vanaf € 88 per jaar of € 111 voor het hele gezin

Vorig artikelHoe zelfstandig kunnen auto’s vandaag al rijden?
Volgend artikelDuvel On Tour, de fietsklassieker voor iedereen