Landhuis Eikenburg© Ellen Van Damme

Op een boogscheut van Ieper, te midden van aardappel- en kolenvelden, tikten Evelyne en Carl jaren geleden een oude hoeve op de kop. Ze lieten hun ideeën rustig rijpen, betrokken zelf de stallen en toverden de oorspronkelijke woning eigenhandig om tot Landhuis Eikenburg, een heerlijke stek voor families of vrienden die de Westhoek willen verkennen. Mét infinity pool.

Eikenburg is wat men noemt een wederopbouwhoeve, een boerderij in de frontstreek die na de Eerste Wereldoorlog werd heropgetrokken. En dat vertaalt zich in een uniek architecturaal karakter. De façade onderscheidt zich van de rest van het landgoed door zijn blanke kleur. Aan de zijgevel zit een glasraam dat een prachtige aquarel in de traphal werpt. Hier ligt ook het avondterras, met stapstenen, kruipkruiden en een XL designbank – drummen voor een plekje hoeft niet. Wandel je verder om het huis, dan kom je bij het ochtendterras, waar een driezits-, vierzits- en vijfzitstafel verdeeld kunnen worden onder het gezelschap. De tuinmeubelen zijn van Poperingse makelij.

 

Bloemetjes en bijtjes

Wie wat tuininspiratie wil stelen, is hier overigens aan het juiste adres, want de fraaie snoeivormen, uitbundige bloemperken en heerlijk geurende heesters zijn het visitekaartje van Carl, die een prijswinnende tuinaannemer is. Het is het speelterrein van gonzende bijtjes en kwetterende vogels. Het plantsoen trekt tegelijk een denkbeeldige lijn over het erf, dat je deelt met het gezin van Evelyne en Carl. Binnen werd de vakantiewoning ingericht met zorgvuldig gekozen materialen. Denk: stenen vloeren, veel eikenhout en zachte ton sur ton kleuren. Nergens bombastisch, wel rustgevend, met de zon die op de juiste plaatsen binnenvalt.

 

Overloopzwembad

Terwijl wij de deuren opensteken naar de verschillende riante slaapkamers, spurten de kids ons in zwembroek voorbij. Want dé troef van deze logeerstek is toch wel het biologische zwembad met ‘infinity’ allures. Alsof je zo de weilanden in drijft. De barbecueplannen kunnen nog even wachten. We vullen een dienblad met hapjes en drankjes en vlijen ons neer in de lounge bij onze spetterende kroost. Bommetjeeeee…!

 

Landhuis Eikenburg praktisch

Prijs Landhuis Eikenburg heeft 4 slaapkamers en 3 badkamers. Je huurt deze vakantiewoning voor 10 à 12 personen vanaf € 1100, bed-, bad- en keukenlinnen en eindschoonmaak inbegrepen.

Ligging Poezelstraat 8, 8904 Boezinge (Ieper)

Meer info via de website.

 

Onze tips in de buurt van Landhuis Eikenburg

Rondje Ieper

Volg de 4,5 kilometer lange Vestingroute en laat je verrassen door wat er allemaal in de stadsrand te ontdekken valt. De tocht leidt langs wallen en grachten; infopanelen vertellen over tien eeuwen geschiedenis. Er zijn vijf instappunten. Ter hoogte van restaurant Pacific Eiland vind je de Vredesbrug, die het woord ‘vrede’ is maar liefst 92 talen aan elkaar rijgt. Je kunt ook op elk moment het stadscentrum induiken. Bezienswaardigheden zoals het In Flanders Fields Museum liggen op minder dan vijfhonderd meter afstand.

Smullen in Poperinge

Als je op zoek bent naar een gemoedelijk eetadres dat de geneugten van de Westhoek vat, rep je dan naar Poperinge. Pal op de Grote Markt tref je er eet- en ijshuis Goeste, een paar panden verder de gelijknamige streekboetiek. Want geloof ons, een etentje bij Goeste smaakt naar meer. Van de vrolijk gekleurde limonades, de overladen salades en de sappige burgers tot het huisgemaakt ijs. Wil je dat vakantiegevoel wat rekken, dan kun je in de shop je mandje vullen met wijnen, bieren en andere topproducten. Ook de huisgemaakte ‘kola’-siroop is hier te koop.

Tip: Je kunt ook een ‘Bak vol Goeste’ bestellen. Deze picknick wordt geleverd op de mooiste locaties in de Westhoek. Lokaal lekkers with a view, dat zijn twee vliegen in één klap.

Meer tips vind je op de website van Toerisme Westhoek.

Vorig artikelVerstrengingen lage-emissiezones voorlopig uitgesteld
Volgend artikelElektrificatie en ouder wagenpark zorgen voor langere en meer interventies bij VAB