Hutstuf

Een loopbrug leidt naar de twee bastions die samen Hutstuf vormen. Niet oninneembaar, wel innemend. Want achter de hoge donkere wanden wacht een warme cocon waar je je blik op oneindig zet.

Hutstuf is het ontwerp van twee Vlaamse architecten, Francis Belaen en Toon De Keyser, die tegen een steile helling aan de invalsweg naar La Roche twee cabins optrokken. Onnodig te zeggen dat liefde voor het vak en kennis van materialen uit elke vierkante meter spreekt. De dominante buitenwanden omhullen een warm interieur met Ardens dennenhout en groen marmer dat naadloos overgaat in zacht wuivende takken achter de panoramische ramen.

 

Terras onderin, sauna bovenaan

Beide cabins, ‘The Owl’ en ‘The Fox’, zweven als het ware boven de grond. Door de helling heb je geen tuin rondom, maar je kunt wel je actieterrein verdelen over drie verdiepingen. Helemaal onderaan vind je een gemeenschappelijk terras met lange tafel om rond te verbroederen. In het midden zit het eigenlijke verblijf, met compact maar compleet ingerichte keuken, uitnodigende badkamer met regendouche en groen blikveld en de woonkamer waar het kamerhoge en -brede raam de aandacht steelt. Slapen doe je in een bedstede die een extra etage heeft, zodat je geen excuus hebt om je kids thuis te laten. Dat zijn vier slaapplekken mét wow-uitzicht bij het ontwaken. Een tweede buitentrap leidt naar het Hutstuf-wallhalla: de rooftop sauna.

 

Knus achter glas

Belgisch weer? Behaaglijk achter het grote raam, vind je het niet erg dat het buiten tekeergaat. Maar als je geluk hebt en de avondzon ten tonele verschijnt, dan dansen de lichtjes over het hele interieur. Een lekker drankje, de knusse bank… meer heb je niet nodig om het gezellig te maken. En als je toch zin hebt om buitenshuis te eten, dan wandel je in enkele minuutjes langs de Ourthe naar het centrum van La Roche.

Als de avondzon ten tonele verschijnt, dansen de lichtjes over het hele interieur.

 

Hutstuf praktisch

Adres: Corniche de Deister, La Roche-en-Ardenne
Ontdek ‘The Fox’ en ‘The Owl’ op de website.
Reserveren doe je hier.

Tips in de omgeving

La Roche-en-Ardenne

La Roche heeft alles wat je van een über-Ardens stadje verwacht: genoeglijke terrassen en dito winkelstraten, lommerrijke bossen en klaterend water op het achterplan en de ruïnes van een feodaal kasteel als toef geschiedenis. Wij tafelden bij Signé Jeanne op de Place du Bronze, dat een uitgebreide vleeskaart heeft.

Vallei van de Feeën

Vanuit het nabijgelegen Achouffe vertrekt aan de gelijknamige brouwerij-met-kaboutermuts een korte maar pittige wandeling met de betoverende naam ‘Vallée des Fées’ (nr. 27, blauw/wit-symbool). De tocht loopt langs twee ruisseaus (zijrivieren van de Ourte) over soms behoorlijk steile rotspaadjes en boomwortels. Goed schoeisel is een must. Let op de beverdammen aan het begin van de wandeling!

Previous articleAlles rond wildkamperen in Scandinavië
Next articleAuto huren op vakantie? Verwacht je aan hoge prijzen