Roompot Gulpen

Roompot, tweede grootste aanbieder van vakantieparken in Europa, bouwde in volle coronatijd twee nagelnieuwe parken in het mooie Limburg, een aan Belgische zijde in Hechtel-Eksel en een aan Nederlandse kant, midden in een glooiend landschap. In Gulpen viel ons oog op een ronde woning met plek voor tien.

Net over de grens

Het unieke decor van het Nederlandse Heuvelland nabij Gulpen kwam op de tekentafel van de architecten, wiens opdracht het was om 185 cottages op harmonieuze wijze in te planten in het golvende landschap. En met succes! Op een steenworp afstand van het drielandenpunt vind je een gloednieuw vakantiepark met een keur aan woningen. Zo liggen de verblijven van het type ‘Hillside’ als het ware ín de heuvel. Je geniet van grote raampartijen, een zalig terras met pergola én een magnifiek uitzicht. Maar je kan ook kiezen voor een cottage die de hoogte ingaat, tot zelfs drie verdiepingen, met leuke doorkijkjes op elke etage, zodat je optimaal geniet van de omgeving. Vier woningen zijn ook geschikt voor mindervaliden.

Doe mij maar rond

Werkelijk uniek zijn de negen ‘Circle’-lodges. Cirkel, zegt u? Jawel, rond! We maken letterlijk een rondje door het huis om te ontdekken wat er achter al die deuren steekt en tellen vijf slaapkamers, drie badkamers en voldoende toiletten zodat niemand “Ik moet dringend!” hoeft te roepen. De keuken met XL kookeiland vormt het hart van het huis. Bij het panoramaraam staat een lange eettafel. (Heerlijke plek om te ontbijten!) Verder biedt het interieur een gezellige zithoek met tv; aan de andere kant van de muur nodigt het terras uit om met z’n allen te profiteren van de buitenlucht. Wie zin heeft om uitgebreid te kokkerellen, hoeft niet te strijden om kastruimte. De keukenwand blijkt in spiegelbeeld opgebouwd. Een ijskast links en een ijskast rechts, maar ook twee ovens én twee vaatwassers. En de kids, die zijn al lang de deur uit, want het domein telt vier speeltuinen.

 

Roompot Gulpen praktisch

De vakantiewoningen bij Roompot Qurios Gulpen zijn geschikt voor families van 4 tot 10 personen. Je boekt een weekend met het hele gezin vanaf € 352. De Circle Lodge 10 kan je reserveren vanaf € 478 voor twee nachten. Ontdek het park hier.

 


 

Onze tips in Zuid-Limburg

Lunchen in de brouwerij

Pal in het centrum van Gulpen vind je de Gulpener Bierbrouwerij, een microbrouwerij die al acht generaties lang haar eigen koers vaart. Met als resultaat een uitgebreid assortiment eigenzinnige bieren. Je kan er een rondleiding volgen of één van de workshops boeken, maar ook een hap eten. Het eetcafé werkt samen met leveranciers die zich binnen een straal van 25 miles (of 40 km) rond het Brouwlokaal bevinden. Op de kaart onder meer zuurvleesburger en forel maar ook lekkere vegetarische keuzes. Te combineren met een van de zestien biertjes van de tap of een regionale wijn.

 

Hellingen bedwingen

Het heuvelende Zuid-Limburg leent zich perfect voor lange wandelingen. Ga op pad langs holle wegen, groene hellingen, tal van ‘stegeltjes’ (draaipoortjes) en meanderend water en laat je trakteren op weidse uitzichten. De mooiste wandelingen vind je hier.

 

Mergel houwen

Zuid-Limburg is onlosmakelijk verbonden met kalk, krijt en mergel. Onder de grond slingeren kilometers gangenstelsels. Wist je dat je zelfs kunt gaan ‘grotbiken’, waarbij je in slechts het schijnsel van een lamp door de duistere gangen raast? Mag het wat rustiger, dan zal een rondje MergelRijk je vast bekoren. In de zachtgele groeve ontdek je echte fossielen, neppe dino’s en een levensgrote replica van Rembrandts ‘Nachtwacht’. Je mag ook zelf aan de slag met een blokje mergel om je eigen souvenir te houwen.

 

Vorig artikel5 motoren om naar uit te kijken
Volgend artikelRegels rond gsm-gebruik achter het stuur worden strenger