Feathery Forest: boshuisje in de Vlaamse Ardennen voor en door dierenvriendenSofie Roth

Zo’n 200 kippen, 2 Podenco-honden, 2 hangbuikzwijnen, 2 Franse hangoorkonijnen, 8 kalkoenen en een handvol eenden. Allemaal werden ze gered door dierenvrienden Melanie en Tobias. En allemaal lopen ze (al dan niet vrij) rond op het domein van Feathery Forest, hun boshuisje in de Vlaamse Ardennen.

Je zou het niet meteen verwachten wanneer je hun oprit oprijdt, maar de achtertuin van Melanie en Tobias in Maarkedal bevat een stuk bos van 2,5 hectare. Tussen al die hoge beuken staat Feathery Forest, het boshuisje dat in de jaren 50 werd gebouwd als clubhuis van de lokale volleybalclub, maar na een stevige renovatie dienst doet als gastenverblijf voor twee of vier personen. Beide slaapkamers, waarvan één op de mezzanine, hebben een tweepersoonsbed.

 

Alleen in het bos

De grote glaspartijen trekken het zonlicht maximaal naar binnen. Het cosy salon blijkt de ideale plek om je neer te vleien met een spannend boek en aperitief, terwijl je af en toe een blik werpt op de in de vijver duikende eenden en omliggende hortensiastruiken. Een venster zo breed als het keukenaanrecht geeft je dan weer een rechtstreekse connectie met een tros kaarsrechte beukenbomen. Bepaald niet erg om hier een potje te koken. Er is bewust geen televisietoestel. Je dagelijkse Thuis-aflevering zal dus plaats moeten ruimen voor een boek, een stapel gezelschapspelen aan de lange, robuuste tafel of een intieme babbel. Ondertussen vult de warmte van de houtkachel de grote ruimte, die bijna volledig in hout werd afgewerkt met matzwarte accenten. De badkamerwanden werden bepleisterd met taupekleurige tadelakt. En zelfs douchen doe je met een view. De enigen die jou zouden kunnen spotten, zijn de hangbuikzwijnen Teddy en Charlie, Noah en Farah de podenco’s of één van de vele pikkende kippen. O ja, je laat maar beter niets buiten staan!

 

Uit respect voor de dieren

Melanie en Tobias zijn toegewijde voorvechters van de dierenrechten en leven veganistisch. “Vorige week nog ben ik 150 verwaarloosde kippen gaan halen die in de legindustrie werden afgedankt. Ze zijn vel over been en hun veren zijn grotendeels verdwenen door de wrijving omdat ze té dicht op elkaar zaten”, vertelt Melanie. “Ginder zitten nog 50 tweedehandskippen, die mensen liever kwijt waren omdat ze niet meer voldoende eieren leggen.” Hier krijgen ze de ruimte en rust om te genezen. Het koppel vraagt dan ook om geen vlees of vis klaar te maken in het boshuisje, uit respect voor hun dieren. Voor wie daar niet zo in thuis is: er ligt een veganistisch kookboek in de eetkamer. Wie wil kan samen met Melanie de dieren bezoeken of voederen. Schrik trouwens niet als je de zwijnen Teddy en Charlie vrij ziet rondlopen. Ze zijn enorm lief en doen geen vlieg kwaad.

 

Praktisch: boshuisje Feathery Forest

Adres

Maarkedal (Nukerke), Vlaamse Ardennen. Op wandelafstand van het Muziekbos. Je krijgt het exacte adres bij reservering.

Prijs

  • Zondag-donderdag: € 120 per nacht voor 1 of 2 personen
  • Vrijdag-zaterdag-vakantieperiodes: € 150 per nacht voor 1 of 2 personen
  • € 20 extra per gast (maximaal 4)
  • Minimaal 2 nachten
  • Kinderen tot 3 jaar slapen gratis

Reserveren

Meer info en reserveren via de website van Feathery Forest.

Onze tips in de Vlaamse Ardennen

 

Op wandel in het Muziekbos

Het Muziekbos ligt op wandelafstand van Feathery Forest en is een cluster van dicht bij elkaar gelegen bossen, samen goed voor meer dan 100 hectare. Het kan er flink stijgen en dalen. Op het hoogste punt werd in 1864 een oude grafheuvel gebouwd. In april en mei bewonder je hier een tapijt van boshyacinthen.

Stoempen op de Koppenberg

Een klassieker onder echte Flandriens. Hij is zo’n 680 meter lang en heeft een gemiddelde hellingsgraad van 9%, op de steilste stukken zelfs van 19%. En hij ligt vol kasseien. Er stapten al meer wielertoeristen af op de Koppenberg dan dat er boven geraakten. Heb je niets te bewijzen? Dan neem je toch gewoon de andere flank met een veel zachtere hellingsgraad.

Slenteren door Ronse

Feathery Forest ligt op slechts enkele kilometers van Ronse. Ideaal voor wie een hapje wil gaan eten, wat wil rondslenteren of de art-decowijk wil bezoeken. Dit vonden wij alvast 10 fijne stops in Ronse.

Vorig artikelWeet jij wat een frunk is?
Volgend artikelTest jezelf! Zou jij 5 jaar na je rijexamen nog slagen?