Bijzonder logeren in B&B Boulevard Leopold in Antwerpen

In een stad als Antwerpen schuilt er zoveel meer achter de gevels dan je zou denken. Dat is ook het geval op de Belgiëlei nummer 135. Een herenhuis zoals je er hier vele ziet, maar het interieur van deze B&B is van een heel andere orde.

Wie aandachtig over de Belgiëlei in Antwerpen struint, zal heel wat knappe woningen opmerken. Met of zonder menora voor het venster. Niet elk interieur zal nog in topstaat zijn, maar dat kun je over B&B Boulevard Leopold alvast niet zeggen. De bed and breakfast werd met enorm veel smaak gerenoveerd naar het huidige comfort, maar zonder de grandeur van toen uit het oog te verliezen.

 

Een gouden hemel

We kregen op voorhand de toegangscode van de voordeur en het nummer van onze kamer doorgestuurd. Wie wil, kan er dus een volledig contactloze ontvangst van maken. Aangekomen op de tweede verdieping blijkt onze kamer gigantisch. De muren en het plafond werden van kop tot teen in gouden kalkverf geschilderd. Alsof je een gouden hemel binnentreedt. Boven het bed waakt Jezus aan de rechterkant, Maria links. De kamer werd zorgvuldig aangekleed met antieke spulletjes. Oude parfumflesjes, portretten van soldaten en schoolmeisjes, oude boeken, leeslampen in de vorm van een rozet, de cover van een Parijs modemagazine uit 1896 – een jaarabonnement kostte toen slechts 6 frank. De originele plankenvloer kreeg een beigegroene tint. Dezelfde ton-sur-ton accenten zien we terug in de zeteltjes in het salon, de kussens en de gordijnen.

 

Maar de echte verrassing komt wanneer we de deur van de badkamer opentrekken. Recht voor ons staat een antiek bad op pootjes, charmant gedramatiseerd door de houten zuilen met spiegels erachter. Ook hier werden de details niet uit het oog verloren. Het klassieke kranenwerk geeft sierlijk de koude en warme knop aan; de wc spoel je door met een wit hendeltje en de gietijzeren, zwarte radiatoren blijken een ware vondst.

“De echte verrassing is het antieke bad op pootjes, charmant gedramatiseerd door de houten zuilen met spiegels erachter.”

 

Ontbijt in de orangerie

’s Morgens worden we opgewekt begroet door Martin. Sinds tien jaar runt hij hier de boel. Terwijl Martin de koffie laat doorlopen bewonderen wij zijn leefruimte. Ook hier werd niets aan het toeval overgelaten. In het salon prijkt een indrukwekkende, marmeren haard, een lederen Chesterfield en een salontafel gevormd met stapels boeken. Een enorme kandelaar met dikke, brandende kaarsen doet ons verlangen naar een Engels kostuumdrama uit de 19de eeuw. De grote tafel staat volgepropt met karkassen in stolpen, opgezette dieren, maar ook gezelschapsspelen.

De koffie en het ontbijt krijgen we geserveerd in de lichtrijke orangerie achteraan, met uitzicht op de groene stadstuin. Er staan drie tafeltjes klaar onder de lichtkoepel en tussen de vele grote planten. Een oase! Op tafel vinden we vers gesneden fruit, sinaasappelsap, boter en confituur. Aangevuld met boterige croissants, ovenvers brood en een perfect zachtgekookt eitje met soldaatjes. Ter plaatse rust.

“De koffie en het ontbijt krijgen we geserveerd in de lichtrijke orangerie achteraan, met uitzicht op de groene stadstuin.”

 

Praktisch: B&B Boulevard Leopold

Adres

Belgiëlei 135, 2018 Antwerpen

Prijs

Vanaf € 115 per nacht voor 2 personen, inclusief ontbijt.

Website

Klik hier voor de website van B&B Boulevard Leopold.

Vorig artikelDodehoeksticker voor grote motorhomes verplicht in Frankrijk
Volgend artikelHet Salon van SsangYong komt naar je toe