Beach Tortiga Logeren in het Park van BeerveldeSofie Roth

In het Park van Beervelde staan drie cabins, of tortiga’s, opgesteld. Allemaal kijken ze uit op het water en tonen ze het beroemde kasteelpark uit een andere hoek. Wij genoten van een uniek herfsttafereel in de Beach Tortiga!

Je kent het Park van Beervelde misschien wel van de beroemde Tuindagen in mei en oktober, maar dit jaar pakte het kasteelpark in Engelse stijl met iets heel anders uit: drie tortiga’s, elk met een eigen thema en kampvuurplek, netjes opgesteld aan de oever van de vijver. Wanneer die enkele wandelaars ’s avonds weer huiswaarts keren, hebben we het park quasi voor ons alleen. Samen met de graaf dan toch; hij waakt over zijn domein vanuit de villa.

 

Knusse ruimtecapsule

We logeren in de Beach Tortiga, officieel de Beach Lake View, een cabin met een stukje privéstrand en ongetwijfeld het beste uitzicht op het paviljoen aan de overkant. Aan de buitenkant lijkt de tortiga wel een ruimtecapsule. Binnenin werd het houten skelet afgewerkt tot een knus geheel met mosgroene platen, lichtroze accenten en felgekleurde droogbloemen. De douche kreeg een ingebouwde lavabo en een dakraam om naar buiten te turen. Naast het bed en de loungehoek bieden enkele ramen een blik op de vijver, de thuis van een vrolijke bende ganzen en een zwaan.

 

Rond het kampvuur

Hoewel het is beginnen regenen, kunnen we de avond toch heerlijk buiten doorbrengen. De kampvuurplek is overdekt (met het nodige zuurstofgat) en het is nog verdacht warm voor een novemberavond. We steken het vuur aan, halen de fles wijn en glazen uit de koffer en nestelen ons met schapenvellen op het bankje van ons eigenste strand. Moeder gans en juffrouw zwaan komen aan de oever in stilte meegenieten en steken regelmatig hun kopje onder water om wat te knabbelen.

 

Omdat restaurants momenteel gesloten zijn, halen we een driegangenmenu uit bij het vlakbij gelegen ’t Hoveke van Barevelt. We krijgen alles netjes op borden geserveerd mee, inclusief bestek en stoffen servetten, omdat er in de Beach Tortiga geen keukenvoorzieningen aanwezig zijn. Het hoofdgerecht – traag gegaarde kalf of hert met wintergroenten en puree – wordt zelfs warm geleverd!

Ontbijt in het herfstzonnetje

’s Anderendaags komt dan eindelijk dat kenmerkende herfstzonnetje piepen. Het paviljoen aan de overkant kleurt donkeroranje. Op het terras wacht een brede koelbox, volgestopt met lekkers van de plaatselijke bakker. Pistolets, sandwiches, croissants, briochebrood, zout en zoet beleg, speculoos, chocolade ventjes, yoghurt, sapjes en mandarijntjes. Een ontbijt om u tegen te zeggen.

 

Beach Tortiga praktisch

Adres

Park van Beervelde, Toverstraat 6, 9080 Lochristi

Prijs

  • Vanaf € 165 per nacht in het laagseizoen
  • Vanaf € 185 per nacht in het tussenseizoen
  • Vanaf € 210 per nacht in het hoogseizoen

Alle prijzen vind je hier.

Meer info

Klik hier.

Wandeltip in de buurt: de Bossen van Puyenbroek

Op zo’n 10 km van het Park van Beervelde bevindt zich het Provinciaal Domein Puyenbroeck. Niet-locals kennen het wellicht van de Warmste Week of de vele opties entertainment, maar naast de speeltuinen, (mini)golf, sportterreinen, zwembaden en camping kun je er ook wandelen langs de kronkelende Zuidlede en door de Bossen van Puyenbroek. Wij volgden de groene wandelroute (5,5 of 9,3 km) en maakten een klein ommetje voor wat Puyenbroek het Levend Erfgoedpark noemt. Lees: dieren als de Kempische geit en het Vlaams paard. Laat je trouwens niet afschrikken door de immense parking, eens de ingang en speeltuinen voorbij (naar rechts!) wordt het een pak rustiger.

Vorig artikelDe Citroën Traction Avant als ode aan grootmoeder
Volgend artikelGetest: Audi A3 Sportback