Madeira header

Het Portugese eiland Madeira heeft een aangenaam klimaat en groene bergen het hele jaar door. Dat vraagt om een actieve vakantie!

Canyoning

In plaats van ernaast te lopen, klauter je met canyoning dóór de kloof, de rivier volgend. Watervallen, stromingen, rotsen en poelen inbegrepen. Je ziet de natuur van een compleet andere kant, één die je vanop de zijlijn nooit zou aanschouwen. Gidsen Roos en Marco begeleiden je door de kloven van Madeira. Ze beveiligen je tijdens het abseilen van steile rotswanden en tonen je waar je moet springen. Hallo adrenaline!

Boeken bij Lokoloko.

Wandelen langs levadas

Levadas zijn eeuwenoude irrigatiekanalen die het water uit de bergen opvangen. Ze blijken de ideale wegwijzer voor de mooiste wandelingen. Wij kozen voor de Levada do Moinho, die van de watermolen, in het noordoosten van het eiland, op enkele bochten van Porto Moniz. Via een smal pad verlaat je de bewoonde wereld en duik je het dichtbegroeide bos in. Het gaat van 496 naar 900 hoogtemeters langs vervallen watermolens, mimosa’s, eucalyptus en meiklokjes die ongeduldig wachten om opnieuw te mogen bloeien. Het kabbelende water blijft als een trouw viervoeter bij je en leidt je waar nodig om via houten trapjes.

Boeken bij MBtravel

Mountainbiken op Madeira

Een decor zo mooi als dat van Madeira verdient het om verkend te worden. En geen betere manier om dat te doen dan met de mountainbike. Je kunt relatief platte routes volgen, maar een bergachtig landschap vraagt nu eenmaal om enkele hoogtemeters. Smeer die benen al maar in!

Boeken via Lokoloko

Tip

Zin in een tussenstop op het Portugese vasteland? Wij wijzen je alvast de weg in Porto en Lissabon!

Praktisch

Toeristische info www.visitmadeira.ptwww.visitportugal.com

Erheen Wij vlogen met TAP vanuit Brussel naar Funchal, met een tussenstop in Lissabon.

Overnachten VAB-Magazine logeerde in Four Views Baía, een viersterrenhotel in Funchal.

Beste reisperiode Op Madeira geniet je het hele jaar door van aangename temperaturen. Het wordt er nooit te warm of te koud. De ideale reisperiodes zijn het voor- en najaar.

Goed verzekerd Duik zonder zorgen in het avontuur met een VAB-Reisbijstand.

Previous articleVaarwel files! Met de boot naar Antwerpen.
Next articleHoe werken de bougies?