Apeldoorn

Met Paleis Het Loo in de achtertuin surfte Apeldoorn mee op de koninklijke vibe. Het leidde tot mooie jugendstilgevels en een gamma fijne adressen. Groot genoeg om een weekend te spenderen, klein genoeg om niet te verdwalen.

Klein Berlijn

In de Hoofdstraat in Apeldoorn, de langste winkelstraat van Nederland, bevindt zich deze zalige kroeg, waar je gezellig iets drinkt of zelf een salade samenstelt. Een plek om lekker achteruit te zakken.

Hoofdstraat 34, kleinberlijnapeldoorn.nl

Eigen

Shop en restaurant, voorzien van een heerlijk terras met kippenhoek. Je drinkt er een lavendelsmoothie en grist het receptkaartje daarna meteen mee. Of sla je liever wat huisgemaakte pesto in, een stapel keramiek en een zachtlederen tas?

Korenstraat 112, ditiseigen.nl

Coda

Het cultuurhuis van Apeldoorn herbergt het archief, de bib en een fijn museum met interessante expo’s vol moderne en hedendaagse kunst. Even binnenlopen is de boodschap.

Vosselmanstraat 299, coda-apeldoorn.nl

ZenZez

Onze ideale en bijzonder sfeervolle uitvalsbasis, en dat pal in het centrum. Even het park door en je belandt prompt in de Hoofdstraat. Je logeert in een mooie jugendstilvilla, die aangekleed werd met meubelen van Rivièra Maison. De bedden van het Nederlandse Nilson Beds garanderen een zalige nachtrust en gastvrouw Petra ontvangt je zeer hartelijk.

Canadalaan 26, zenzezhotel.nl

Schenkers en Bosbrand

Een koffiebranderij met pal daarnaast een koffiehuis, waar je geniet van die zelfgebrande koffie of een punt vegan bananencake. Bakstenen muur, kussens van koffiezakken, borrelplanken en een Dirty Chai Latte, met een shot espresso voor wie die koffie echt niet kan laten.

Van Kinsbergenstraat 8, facebook.com/schenkersapeldoorn

Hedgehog & Deer

Soms wil je gewoon opnieuw negen jaar zijn. Wie binnenstapt in Hedgehog & Deer heeft meteen last van die bijzondere aandoening. Kinderkleding zo mooi dat je ze haast niet met je eigen kinderen wilt delen…

Korenstraat 23, hedgehoganddeer.nl

Martins Brasserie

Een brasserie en wijnbar met een fijn no-nonsense sfeertje en een flink assortiment wijnen die je per glas kunt bestellen.

Paslaan 5, martinsbrasserie.nl

Antiek- en curiosamarkt

Geregeld wordt in Apeldoorn de grootste openlucht antiekmarkt van Nederland opgezet. Verwacht geen roefelrommel, wel gestileerde kramen en Hollandse poffertjes.

Marktplein

Mansion 24

Mansion 24 mag zich de meest innovatieve shop van Nederland noemen. In dit herenparadijs vind je stoere mode van onder meer Carhartt en Tiger of Sweden, maar ook een oude vinyl, een fietschopper en Pockies, ‘The first ever boxershorts with pockets. Because pants slow down’. En passant kun je ook bij de barbier langs of een espresso tanken.

Leienplein 5, mansion24.com

Loft Loft

‘We only sell things that we love’, is het motto van Loft Loft, ook te vinden in Arnhem en Zwolle. Dat blijken sweaters te zijn, mooie rietlampen en een fijne collectie boeken, waaronder dat van Graanmarkt 13.

Korenpassage 15, loftloft.nl

Apeldoorn gezien?

Dan hebben we nog Maastricht en Den Haag in de aanbieding! O, en vergeet de omliggende Veluwe niet!

Vorig artikelSchatten ontdekken op de Veluwe
Volgend artikelGetest: Citroën Berlingo