Heb je een annulatieverzekering nodig of dekt je kredietkaart dat?

Verschillende kredietkaarten bieden ook een (beperkte) annulatieverzekering, maar wordt alles wel gedekt of is een extra annulatieverzekering geen overbodige luxe?

In heel wat kredietkaarten (zoals Mastercard) is tegenwoordig een annulatieverzekering voor je reizen inbegrepen, op voorwaarde dat je de volledige reissom met die kaart betaalt. Maar meestal zijn de annulatievoorwaarden strikter en beperkter dan bij een verzekering via je verzekeraar of reisagent. Lees dus zeker alle details van de voorwaarden en let vooral op het volgende: bij welk soort ziekte of ongeval komt de verzekeraar tussen? Tot welke graad van verwantschap is een annulatie mogelijk? Wat is het maximumbedrag van de terugbetaling? Zijn reizen van korte duur of in eigen land ook inbegrepen? Kan je annuleren bij schade aan je woning (brand) of ontslag?

Toch een annulatieverzekering nodig?

Met de VAB-Annulatieverzekering ben je verzekerd tegen annuleringen en wijzigingen voor al je reizen wereldwijd vanaf 1 overnachtingen. Vanaf € 149 per persoon of € 226 voor het hele gezin.

Lees ook

Auto huren? Hier moet je op letten!

Vroegboekkorting: hoe werkt het?

Vorig artikelSlovenië, de perfecte roadtrip
Volgend artikelActieve gezinsvakantie in de Zwitserse Alpen