Leuven

Zijn duizenden studenten en keizer, zijn ‘langste toog ter wereld’ en brouwerij pal in de stad. Leuven mag dan door de jaren heen clichés verzameld hebben, wij vonden een stad die zoet smaakt en zin geeft in meer. Veel meer.

1. Bittersweet

Sommige chocolatiers serveren meer dan doorsneechocolade. Het vrolijk gekleurde Bittersweet in Leuven pakt uit met Cloud 9 (meloen, vlierbloesem en zwarte peper), Lime (limoen en Thaise basilicum) en, onze persoonlijke favoriet, Mango Unchained (mango en kokosnoot).

Eikstraat 2, www.bittersweet.be

2. MOK

Latte? Espresso? Of toch maar een theetje? In deze microkoffiebranderij wordt elk kopje met de nodige aandacht gezet.

Diestsestraat 165, www.mokleuven.be

3. Zappaz

Gastronomische tapas, dat is kort samengevat wat je in Zappaz eet. Maar geloof ons, die beperkte omschrijving doet deze nieuwkomer niet genoeg eer aan.

Schipvaartstraat 22, www.zappaz.be

4. Noordoever

Noordoever is zo’n eetplek die je meteen in je hart sluit. Lekkere, gezonde, originele kost, een ruw, wat industrieel decor en een hoop volk. En dat zonder je blauw te betalen.

Vaartkom 17a, www.noordoever.be

5. Zuut

Taartjes die dat woord volledig ontgroeid zijn en eerder kunstallures hebben. Dat vind je bij Zuut. Zo gastronomisch kan een dessert smaken.

Vismarkt 2, www.patisseriezuut.be

6. Barbóék

In de ideale wereld heeft elke stad zijn eigen Barbóék. Een bar waar je boeken vindt of een boekenwinkel met een bar. En zowel de boeken als de koffies zijn op niveau.

Schrijnmakersstraat 17, www.barboek.be

7. Leuven Central

Geen plek geschikter om je dag af te sluiten dan Leuven Central. Opgelet, wie hier in het begin van de avond arriveert, geraakt gegarandeerd niet meer weg. Gezellig plakken dus.

Margarethaplein 3

Tip

Op www.leuven.be vind je heel wat handige tips en informatie.

Ga verder op ontdekking in eigen land in Mechelen of Kortrijk.

Vorig artikelDe kilometerheffing voor vrachtwagens in vraag en antwoord
Volgend artikelGetest: Kia Sportage