In De Panne ga je van het ene uiterste naar het andere. Van hompen vlees en culinair sterrenplezier naar rondzwerven in de duinen en zoeven over het strand. Sophie en Karl waaien uit aan de kust.

1. Wafels in Hotel Aan Zee

Er zijn wafels en er zijn wafels. In Hotel Aan Zee in De Panne serveren ze de reusachtige en reuzelekkere variant. Toegegeven, een wafel in een tearoom vlak voor etenstijd is misschien niet helemaal comme il faut, maar van de zeelucht krijgt een mens honger. Smakelijk!

Markt 7, www.aanzeehotel.be

2. Heerlijk lunchen

Serieus tegen de zeewind gebeukt en niet echt meer aantoonbaar, houd het dan bij een lekker, gezond en  bescheiden lunchadres en kies voor Huyze Armalot. Kom je na die luttele kilometers nog altijd stijlvol voor de dag, dan is sterrenrestaurant Le Fox misschien een alternatief?

Huyze Armalot, Ernest d’Arripelaan 13, www.huyzearmalot.be

Le Fox , Walkierstraat 2, www.hotelfox.org

3. Natuurreservaat De Westhoek

Hop terug op je fiets en zet koers naar De Westhoek voor een stevige duinenwandeling. Je bepaalt zelf je tracé, van bescheiden tot kuitenbijter.

Schuilhavenlaan

4. Zeilwagenrijden op het strand van De Panne

Nog energie over? Wat dacht je van een korte zeilwageninitiatie op het strand van De Panne? Of pik je liever gewoon de zonsondergang mee?

www.lazef.be

5. Lokale fauna en flora van De Panne

Domein Duinpanne is de ideale uitvalsbasis voor een natuurwandeling. Dit bezoekers- en natuureducatiecentrum wordt omringd door een twaalftal duinbiotopen, speciaal aangelegd om je te laten kennismaken met de lokale fauna en flora. Leuke doe-activiteiten weten zelfs de allerkleinste natuurfans te bekoren en het beschutte terras is ronduit zalig.

Olmendreef 2, www.west-vlaanderen.be/domeinen/duinpanne

6. Spelen in de stad

Gewapend met een tablet en het stadsspel Rosalie ontdekken kinderen van 8 tot 14 De Panne en dan vooral de charmante en verkeersluwe Dumontwijk.

Toerisme De Panne, Zeelaan 21 – www.depanne.be/nl/visit

Vorig artikelKrijg ik korting als ik een tweede wagen aansluit bij VAB?
Volgend artikelCanterbury en Whitstable: 2 werelden voor 1 ticket