48u Hannover

Deze Noord-Duitse stad geeft zich niet zomaar prijs, maar het duurt niet lang eer je voor de charmes van Hannover valt.

Dag 1

9u – Oude centrum van Hannover

Start je bezoek met een wandeling door de oude stad. En daar heeft Hannover iets leuks op gevonden: een rode lijn op de grond die over 4,2 kilometer langs alle bezienswaardigheden loopt. Zo weet je altijd waarheen. Houd halt aan onder andere de Markthalle voor een snelle koffie en de outletwinkel voor Leibnizkoeken, de Aegidienkirche, die zijn dak kwijtspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog, en het indrukwekkende Neues Rathaus, waar je met een liftje tot in de toren gaat voor een fenomenaal uitzicht over de groene omgeving.

WIST JE DAT 85% van Hannover tijdens WO II werd verwoest door bombardementen? Nadien werden sommige gebouwen weer opgebouwd in hun oude stijl, maar je ziet hier om diezelfde reden ook veel bouwwerken uit de jaren 50, 60 en 70.

12u30 – Stijlvol lunchen

Loop alsjeblief ook naar de achterkant van het Neues Rathaus. Het kleine meertje en park zorgen er voor de ideale luilekkerplek, maar je vindt er ook de ingang van restaurant Gartensaal, een prima lunchadres ín dit knappe bouwwerk uit het begin van de 20e eeuw.

Der Gartensaal – Trammplatz 2 – tel. +49(0)511/168.488.88

14u – Drinken zoals de locals dat doen

Tijd om de gezellige en hippe plekjes van de stad te ontdekken! Voor een echte Hannover-ervaring moet je naar café Alt Hanovera voor een ‘Lüttje Lage’: een shotglaasje met donker bier en een shotglaasje met Korn (een likeur). Je houdt beide glaasjes in één hand met het bier vooraan. Je drinkt van het bier terwijl de Korn mee in het bier loopt. Het idee is simpel, de uitvoering wat minder. Hieraan zie je wie van Hannover is en wie toerist.

Alt Hanovera – Knochenhauerstrasse 27 – www.kultkneipe-alt-hanovera.de

Liever een gemakkelijk pintje? In de Craft Bier Bar op de gezellige Ballhofplatz kies je uit een hoop bieren van over de hele wereld.

Craft Bier Bar – Ballhofplatz 5

Wie het graag bij een kopje thee of koffie houdt en daar natuurlijk een spie taart bij wil, hoeft maar naar de overkant van het plein. In de Teestübchen zwaait nog steeds de familie van de oprichter de plak en is de tijd blijven stilstaan. En ja, de taarten zijn huisgemaakt!

Teestübchen – Ballhofplatz 2 – www.teestuebchen-hannover.de

17u – De koninklijke tuinen van Hannover

We wandelen alle zondes er weer af in de Herrenhäuser Gärten in het noordwesten van de stad. Deze koninklijke tuinen horen bij het Herrenhausen Paleis, waar de leden van het Huis van Hannover woonden, die ook over het Verenigd Koninkrijk en Ierland regeerden tot aan de dood van koningin Victoria in 1901.

Herrenhäuser Gärten – Herrenhäuser Strasse 4 – www.hannover.de/herrenhausen

18u30 – Restauranttip

De dag afsluiten doen we naast Herrenhausen Paleis, in restaurant Schlossküche, waar je gegarandeerd tot rust komt na een drukke dag.

Schlossküche Herrenhausen – Alte Herrenhäuser Strasse 3 – www.schlosskueche-herrenhausen.de

Dag 2

9u – Dieren voor groot en klein

Met de Erlebnis Zoo bewijst Hannover dat het ook een ideale bestemming is voor families met kinderen. In deze avonturendierentuin kun je uren spenderen. We varen in een houten bootje langs giraffen, flamingo’s, zebra’s, een zwarte neushoorn en een hoop verschillende antilopen. We wandelen van Afrika door Canada naar India, gaan op zoek naar leeuwen en spotten kangoeroes en twee spelende ijsberen. Ook de olifanten komen even goedendag zeggen. En de tijd, die ben je zo vergeten!

www.zoo-hannover.de

14u – De Rattenvanger van Hamelen

Ken jij het verhaal van de rattenvanger van Hamelen nog? Het kleine dorpje op zo’n vijftig kilometer van Hannover zal je er snel weer aan herinneren. We kuieren door de oude straatjes van Hameln, waar alle huizen in hun authentieke stijl gerenoveerd werden, en houden halt aan het schattige Pfanneküchen voor een heerlijke pannenkoek. Vanuit Hannover rijdt een rechtstreekse trein naar Hameln.

Restaurant Pfanneküchen – Hummenstrasse 12, Hameln – www.pfannekuchen-hameln.de

18u30 – Diner aan het water

Terug in de stad dineren we in restaurant Courtyard aan de Machsee, een groot meer aan de rand van de oude stad waar het vooral bij mooi weer heerlijk toeven is.

Courtyard Hannover Machsee – Arthur-Menge-Ufer 3

Praktisch

Erheen Hannover ligt op een kleine 500 kilometer van Brussel. Je rijdt er dus gemakkelijk heen met de wagen, maar ook vliegen kan. Brussels Airlines vliegt rechtstreeks vanuit Brussel.

Overnachten VAB-Magazine verbleef in Hotel Thüringerhof in het centrum van de stad, waar je voor een klassieke kamer, een designkamer of een juniorsuite kiest.

Goed verzekerd Laat je zorgen thuis met de VAB-Reisbijstand.

Toeristische informatie www.hannover.de/nl

Tip

Lees ook onze tips voor Berlijn en Wolfsburg!

Vorig artikelGetest: Seat Ateca
Volgend artikelWellnessen in Hongarije