links rijden Mobiliteit

Links rijden: hier moet je op letten!

Met de auto naar Groot-Brittannië of Ierland deze vakantie? Of met een huurwagen Malta, Cyprus of Zuid-Afrika verkennen? Fris dan even je verkeerskennis op over landen waar ze links rijden met onze videotutorial!

Ken Divjak / Fotografie: Jeroen Peeters
17/07/2019
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email

Voor de meeste mensen is het een drempel: het Kanaal oversteken en plots aan de ‘verkeerde’ kant van de weg moeten rijden. Dat kan met je eigen wagen, met het stuur links, maar ook met een huurwagen, die in dat geval rechtsgestuurd is. Zeker is evenwel dat je in het Verenigd Koninkrijk – en nog in een twintigtal andere naties ter wereld – links moet rijden, met alle averechtse verkeerssituaties tot gevolg. Met name op de snelweg, op rotondes en T-splitsingen kan dat al eens voor okselvijvers zorgen – tenzij je op voorhand weet wat je te wachten staat en waarvoor je moet uitkijken.

Links rijden in de praktijk

Om deze videotutorial over links rijden zo realistisch mogelijk te maken, zijn we naar de zuidkust van Engeland getrokken. Meer bepaald naar Eastbourne in East Sussex, waar de krijtrotsen toegang geven tot een groen hinterland met feeërieke dorpjes. Ter plaatse hebben we twee auto’s uitgeprobeerd: eentje met het stuur links en een identieke met het stuur rechts. In deze vakantieaflevering van ‘Ken je voertuig’ ontdek je tal van tips & tricks die de stress voor het eilandrijden danig zullen milderen.

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief