parking AntwerpenAdvertentie

Voor wie Antwerpen in moet en opziet tegen de zoektocht naar een betaalbare en comfortabele parkeerplaats, is er goed nieuws! Sinds 1 december zijn er aan de rand van de stad bijna 2400 parkeerplaatsen bijgekomen, waar je voor 1 euro je auto een hele dag veilig achterlaat. Het stadscentrum bereiken doe je via het openbaar vervoer of via een (elektrische) deelfiets of step. Op die manier ben je eventuele files naar de stad ook te slim af. Handig toch?

Park-and-rides

De extra parkeerplaatsen vind je terug in twee gloednieuwe en hypermoderne park-and-rides. Geen saaie grijze gebouwen die je zo snel als mogelijk wil verlaten, maar lichte en open constructies waar houten balken de hoofdrol spelen en waar het, onder meer dankzij de aanwezigheid van groen, aangenaam vertoeven is. De grootste park-and-ride, met plaats voor 1700 wagens, vind je vlak naast de afrit van de A12 aan de Noorderlaan. Bouwheer Lantis is overigens nog op zoek naar een aantrekkelijke invulling voor de commerciële ruimte op het gelijkvloers. In Merksem biedt het park-and-ridegebouw aan de Bredabaan onderdak aan 685 wagens.

Ook op Linkeroever

Vanaf maandag 17 januari 2022 zal ook de park-and-ride aan de Blancefloerlaan op Linkeroever de slagbomen openen voor gebruik. Het aanbod ‘parkeerplaatsen voor 1 euro aan de rand van de stad’ krijgt er vanaf dan nog eens 1500 parkeerplaatsen bij.

Slimme mobiliteit hubs

Niet alleen tijdens, maar ook na de werken aan de Oosterweelverbinding zullen de park-and-rides hun rol vervullen in de manier waarop we ons naar de stad begeven. In de gebouwen staat het comfort voor de gebruiker dan ook voorop. Je elektrische wagen opladen, je fiets stallen in een afgesloten stalling… het kan er snel en makkelijk. Eens geparkeerd, stap je over op een vervoermiddel naar keuze: tram of bus, een (elektrische) deelfiets of -step. Ook deelwagens staan hier klaar. Meer dan parkeergebouwen zijn de park-and-rides hubs voor een slimme mobiliteit naar de stad.

Meer informatie over de park-and-rides en het gedetailleerde aanbod per gebouw vind je op penrantwerpen.be.

Lantis

5 voordelen van de park-and-rides

  1. Goedkoopste dagtarief
  2. Makkelijk in- en uitrijden met nummerplaatherkenning
  3. Extra beveiliging dankzij videobewaking en ANPR-camera’s
  4. Bewaakte fietsenstalling en sanitair
  5. Vlotte verbindingen via tal van duurzame mobiliteitsalternatieven
Vorig artikelStille schoonheid: de mooiste winterwandelingen
Volgend artikelEen derde van de wintersporters kiest voor de kerstvakantie