tips zomer

Twee heerlijk lange maanden om te genieten, te ontdekken, uit te blazen en opnieuw recht te veren. Want er valt vlakbij zóveel te beleven. We geven je graag enkele tips mee, in eigen land of over de grens.

Zoveel te beleven in Wallonië

Laten we starten aan de andere kant van de taalgrens, waar zoveel te beleven valt. Zet een helm op en trek de Blegny-mijn in, of neem een kijkje achter de schermen van Spa-Francorchamps, het mooiste circuit ter wereld. Bezoek de Abdij van Stavelot, Kasteel Reinhardstein, Folon Foundation en het Hôpital Notre Dame à la Rose. Met de kinderen kun je verdwalen in het maisdoolhof nabij Durbuy, of een leerrijke uitstap maken naar Parc Chlorophylle of Het Pass. Laten we ook Doornik, Belgiës oudste stad, niet vergeten. Actiezoekers kunnen terecht bij Dinant Evasion, en heerlijk slapen ten slotte doe je bij Hotel Les Comtes de Méan.

walloniebelgietoerisme.be

Dé 9 culturele hotspots van Noord-Brabant volgens de locals

Uit goede bron: dit zijn de favoriete culturele hotspots in de Nederlandse provincie Noord-Brabant volgens de Brabanders zelf!

 1. Theater Speelhuis in Helmond
 2. LocHal in Tilburg
 3. Begijnhof in Breda
 4. Werkwarenhuis in ‘s-Hertogenbosch
 5. Strijp-S in Eindhoven
 6. Markiezenhof in Bergen op Zoom
 7. Vincent van GoghHuis in Zundert
 8. Gouverneurshuis in Heusden
 9. Museum De Pont in Tilburg

brabantisopen.com

(Her)ontdek Namen

Trek deze zomer eens naar de provincie Namen. Er valt heel wat te (her)ontdekken! Wist je bijvoorbeeld dat de Scladina-grot al duizenden overblijfselen van de neanderthaler heeft opgeleverd? En ook de Citadel van Namen is een must in eigen land. Gastronomisch genieten doe je bij hotel-restaurant La Clochette in Celles, één van de Mooiste Dorpen van Wallonië. Stip ook 28 juli aan in je agenda, want dan vindt in de Vallei van de Lesse de ‘RAVeL des BBQ’ plaats.

provincedenamurtourisme.be

Dordrecht, bijzonder dichtbij!

Dordrecht combineert een rijke geschiedenis met een hedendaags karakter en een uitnodigend aanbod. Dit zijn de must-do’s:

 1. Boottocht met Imbarcazione Barone
 2. High wine op een terras of in een terrastuin
 3. Winkelen in een historische ambiance
 4. Bevers spotten in Nationaal Park de Biesbosch
 5. Geniet van een van de vele evenementen in de stad
 6. Schatten jagen tijdens Kunstrondje Dordt
 7. Het Groothoofd met uitzicht op het drierivierenpunt
 8. Dordrechts Museum

dordrechtbijzonderdichtbij.nl

Wakker worden in de Achterhoek

Je hoeft niet ver te reizen om er even heerlijk tussenuit te zijn. Of je nu houdt van een rustgevende boswandeling, rondsnuffelen in knusse boetiekjes of eeuwenoude kastelen: in de Achterhoek kun je je namelijk kostelijk vermaken én overnachten in prachtige hotels. Ervaar de Achterhoekse gastvrijheid en laat je in de watten leggen! Boek een van de arrangementen voor een onvergetelijk verblijf.

hotelsindeachterhoek.nl

Genieten nabij stad en natuur

Wat dacht je van het vooruitzicht van een heerlijk hotelarrangement? Fletcher Hotels selecteerde twee 3-daagse arrangementen voor € 99, waarbij je geniet van al het groen en de rust in de omgeving maar ook de stad kunt induiken. Neem alvast je agenda bij de hand!

fletcher.nl/optimaalgenieten

Bourgondisch Zuid-Limburg

Daar waar de heuvels langs de Maas oprijzen, de kerkklokken luiden, de aardbodem haar schatten onthult en de natuur tegelijk lieflijk en wild kan zijn, dat is Zuid-Limburg! Midden in Europa zijn de invloeden van buitenaf overal te zien, te proeven en te voelen. Zo afwisselend als het landschap zijn ook de belevingen: van spirituele bezinning tot spectaculaire attracties. Laat je inspireren door de Bourgondische cultuur, waar moderne bewegingen en eeuwenoude tradities opbloeien.

visitzuidlimburg.nl

Nieuw in Limburg: Fietsen door de bomen

Je kon in Limburg al letterlijk dóór het water fietsen, en sinds kort kan dat ook door de bomen. Bij fietsknooppunt 272 aan het Pijnven in Bosland (Hechtel-Eksel) verrees een constructie van 449 unieke kolommen in weervast staal, die de stammen van de dennen symboliseren. Zo gaat het geheel mooi op in de omgeving. Met het nieuwe pad wil de provincie zich nog meer op de kaart zetten als fietsparadijs. “We willen de interactie tussen fietser en landschap verder versterken, en zo zorgen voor een hefboomeffect”, aldus Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg.

visitlimburg.be

Vorig artikelChalkidiki, voor wie wat anders wil dan de Griekse eilanden
Volgend artikelGetest: Volkswagen T-Cross