AdvertentieVan Abbemuseum

In de Nederlandse provincie Noord-Brabant wachten de vele musea op jouw verwondering. Bovendien combineer je een museumbezoek gemakkelijk met een mooie stadswandeling, een gezellig dagje winkelen en een lunch of diner in een heerlijk restaurant. Voor jou voorgeschoteld: een lijstje van acht niet te missen tentoonstellingen.

A Digital Nature

Design Museum ’s-Hertogenbosch – t.e.m. 8 januari 2023
De presentatie ‘A Digital Nature’ toont een selectie van animaties met als thema de digitale natuur: wonderlijke onderwaterwerelden, buitenaardse planten en droomlandschappen met digitale bloemen. Een bijzondere tentoonstelling die je aanzet tot denken.

Wim Delvoye, Labour of love

Het Noordbrabants Museum ’s-Hertogenbosch – t.e.m. 29 januari 2023
Voor het eerst in Nederland te zien: de solotentoonstelling van Wim Delvoye! De Belgische kunstenaar staat bekend om zijn grote originaliteit, zijn gevarieerde beeldtaal en bijzondere materiaalgebruik. En ben je er toch, pik dan ook de vaste tentoonstelling Van Gogh mee.

 

If Clothes Could Talk

Markiezenhof Bergen op Zoom – t.e.m. 19 maart 2023
Deze indrukwekkende expositie is te bewonderen in de schatkamers van het oudste stadspaleis van Nederland. Centraal in de expo staat kleding, met als hoofdthema’s gevoel, gedrag en uitstraling.

Time Changes Everything

Museum De Pont Tilburg – t.e.m. 29 januari 2023
Van grootschalige video-installaties, performance en keramiek, tot schilderkunst, theater, opera en popmuziek: de IJslandse kunstenaar Ragnar Kjartansson werkt met alle denkbare media.

 

Post-digital heritage

Grote Kerk Breda – t.e.m. 4 december 2022
Deze expositie onderzoekt de ruimte van de kerk en haar mogelijke toekomstige functies. Hoe gaan we om met ruimtes die van functie veranderen, of helemaal uit ons bestaan verdwijnen, terwijl er digitaal compleet nieuwe ruimtes ontstaan die onze fysieke wereld beïnvloeden?

Put on your red shoes

Schoenenkwartier Waalwijk – t.e.m. 5 februari 2023
Het Schoenenkwartier in Waalwijk neemt bezoekers mee in een muzikale en modieuze ontdekkingsreis van drie delen. De openingstentoonstelling, genaamd ‘Put on your red shoes’, focust op idool, icoon en influencer. Hierbij wordt de relatie tussen schoeisel, muziek en identiteit vanaf de jaren ’50 tot nu tentoongesteld. Zolang de expositie loopt, staat ook de rest van het Schoenenkwartier in het teken van muziek.

 

Dwarsverbanden

Van Abbe Museum Eindhoven – t.e.m. 1 juli 2024
Bij het Van Abbemuseum in Eindhoven ervaar je kunst door te ruiken, horen, voelen en zien. Laat je zintuigen prikkelen met de nieuwe collectiepresentatie ‘Dwarsverbanden’, met ruim 120 kunstwerken verspreid over vijf verdiepingen. De tentoonstelling maakt kunstwerken toegankelijk voor een grote diversiteit aan bezoekers, zonder altijd alle zintuigen te hoeven gebruiken. Kom het zelf ontdekken!

LISTEN!

Kasteel Heeswijk Heeswijk-Dinther – 23 december t.e.m. 8 januari
In deze pop-up van Het War Childhood Museum vertellen kinderen via objecten van hun ervaringen in oorlogsgebieden overal ter wereld. De bijzondere tentoonstelling, die door de succesvolle schrijfster Téa Obreht werd omschreven als een ‘cruciaal eerbetoon aan de onoverwinnelijkheid van het leven’, herinnert de bezoekers op niet mis te verstane wijze aan de veerkracht en creativiteit van kinderen en het belang van een onvermoeibaar streven naar een vreedzame toekomst voor iedereen.

Kijk voor nog veel meer inspiratie op de website van Visit Brabant.

Vorig artikelDoe mee met VAB’s Grote Verkeersquiz
Volgend artikelVAB bereidt zich voor op de eerste winterprik