Advertentie

Divers Duitsland in je eigen tempo verkennen? Dat vraagt om een roadtrip! Spring in de auto en kies voor de Noord-Duitse regio Nedersaksen, waar romantische steden, uniek erfgoed, charmant groen en massa’s culinaire verrassingen op de kaart staan.

Spannende foodscene in Osnabrück

De eerste halte is meteen een voltreffer: het mooie Osnabrück verleidt je met pittoreske boetiekjes en kleurrijke huizen. Ook uit eten is hier een belevenis, want de historische binnenstad zit tjokvol brouwerijen, restaurants en koffiehuizen. Terug de kalmte in? Osnabrück ligt midden in natuurpark TERRA.vita, dat sinds 2015 Unesco Global Geopark is.

Museumtip: Alleen al het gebouw van het Felix-Nussbaum-Haus is de moeite waard. Binnen hangen beklijvende werken van de Joods-Duitse kunstschilder Felix Nussbaum, die tijdens WOII tot tweemaal toe werd gedeporteerd en uiteindelijk stierf in Auschwitz.

 

Bier en straatkunst in Einbeck

Einbeck is een geslaagde verzameling van culinaire geneugten, cultureel erfgoed en streetart. Proef het lokale Bock-bier, bezoek het PS.SPEICHER met ‘s werelds grootste verzameling oldtimers, bewonder de uitbundig versierde vakwerkhuizen en spot de maar liefst zestig straatkunstwerken verspreid over de stad. Het loont de moeite om langs de ‘Fairytale Route’ of sprookjesroute te rijden, het decor van de verhalen van de gebroeders Grimm.

Shoppingtip: Bij Einbecker Blaudruck, de oudste blauwdruk-drukkerij van Nedersaksen, kun je leuke handgedrukte tafelkleedjes en andere stoffen op de kop tikken.

Natuurspektakel en Bauhaus in Celle

In de stad Celle wachten nog meer vakwerkhuisjes, unieke bouwwerken in Bauhaus-stijl, wijn- en kaasproeverijen en als kers op de taart een middeleeuws kasteel omgeven door een gracht.

Natuurtip: Maak een wandeling door het nabijgelegen natuurgebied Lüneburger Heide. In elk seizoen een lust voor de zintuigen!

Toeristische info: vakantieland-nedersaksen.nl

 

Meer routes door Duitsland

Duitsland telt meer dan 150 gevarieerde themaroutes die je het mooiste en beste van de deelstaten voorschotelen. We lichten er enkele uit.

– Fans van kristalheldere meren en spectaculaire bergdecors laten zich betoveren door de Duitse Alpenroute in Zuid-Beieren.
– Voor idyllische landschappen en bijzondere architectuur, volg de Duitse Fachwerkstraße, die meer dan 3000 kilometer langs parels van vakwerkstadjes loopt.
– Op zoek naar avontuur en adrenalinekicks? Volg de Thüringer Woud-natuurparkroute, in het hart van Duitsland, met onderweg meer dan 120 bezienswaardigheden.

Meer inspiratie: germany.travel/scenic-routes, facebook.com/GermanyTourism.belux,
instagram.com/germanytourism

 

Vorig artikelWat betekent deze nieuwe wegmarkering op de snelweg?
Volgend artikel72u in Malta: dit mag je niet missen