Het Groothoofd in DordrechtAdvertentie

Veel steden liggen vlak bij het water, en dat zorgt voor een extra sprankelend effect. Zo kun je in Dordrecht genieten van het prachtige uitzicht vanaf het Groothoofd. Maar Hollands oudste stad heeft nog meer te bieden!

Dordrecht, op een uurtje rijden van Antwerpen, is een oud-Hollandse stad met een rijke geschiedenis, die vandaag de dag nog steeds goed zichtbaar is in de binnenstad. De stad werd groot in de middeleeuwen en beleefde al in de veertiende eeuw haar eigen gouden eeuw. Vandaag de dag combineert de stad deze historiek met een hedendaags karakter en een ruim aanbod aan bezienswaardigheden en activiteiten. Kortom, een stad die uitnodigt om te bezoeken.

Door de waterwandelgangen

Veel speelt zich in Dordrecht af op en aan het water. Zo kun je van het voorjaar tot het najaar de bijzondere waterwandelgangen van de stad ontdekken met verschillende rondvaartboten. De boottochten gaan door de historische havens en laten plekjes zien die anders verborgen blijven, zoals druppende bruggen, donkere doorkijkjes en kolossale pakhuizen.

Bevers spotten

Zoek je wat meer rust en groen, dan biedt Nationaal Park De Biesbosch een unieke natuurbeleving als een van de weinige zoetwatergetijdengebieden in Europa. Dit avontuurlijke doolhof van rivieren, waterbekkens, grienden en wilgenbossen bevindt zich op slechts vijf kilometer van het centrum. Ontdek de ruige natuur per fluisterboot, in een kano of te voet en spot vogels, vissen en misschien wel de bever!

Gratis infopakket

Waar in Nederland vind je een stad met een filmisch decor en een bruisend aanbod heeft, maar evengoed een achterdeur biedt naar een oase van groen? Dordrecht is een stad met vele gezichten, en bovenal: Dordrecht is bijzonder dichtbij! Nieuwsgierig geworden? Vraag dan het gratis informatiepakket aan op dordrechtbijzonderdichtbij.nl.