Advertentie

In het oosten van Nederland, tegen de Duitse grens, ligt ‘de Achterhoek’, één van de Gelderse Streken. Hier vind je rust en ruimte te midden van het prachtige coulisselandschap, dat zo kenmerkend is voor deze regio. Uitgestrekte bossen wisselen af met pittoreske dorpen, statige herenhuizen en oude kastelen. Op glooiende heuvels geniet je van prachtige vergezichten. Voeg daarbij de traditie van het eten van wild en de vele musea en je wilt deze bestemming beslist toevoegen aan je bucketlist.

Culinair genieten in de Achterhoek

Wanneer de herfst zijn intrede doet, kun je overal in de streek genieten van het beste wild. Achterhoekse koks verwerken het pure, malse vlees in klassieke en vernieuwende gerechten en leggen de liefhebber in de watten met uitgebreide diners, proeverijen en meerdaagse arrangementen.
wildetenindeachterhoek.nl

Internationale grootmeesters en rijke cultuurhistorie

Wist je dat Piet Mondriaan hier zijn schilderscarrière begon? En dat in deze regio Nederlands grootste museum voor modern realisme ligt? De Achterhoek heeft heel wat kunst- en cultuurschatten te bieden, en in elk dorpje of stadje vind je wel een bijzonder museum dat je meevoert naar historische gebeurtenissen of oude gebruiken toont.
musea-achterhoek.nl

 

Van hotel naar hotel door de Achterhoek

Met de drie- of vierdaagse arrangementen fiets of wandel je van hotel naar hotel en verken je onderweg de mooiste plekjes. Bij aankomst geniet je van fijne faciliteiten en een heerlijk diner. Na een nacht onder knisperende lakens en een uitgebreid ontbijt begin je uitgerust aan je verdere ontdekking van de Achterhoek. Je bagage wordt voor jou naar het volgende hotel gebracht. Een ideale manier om de veelzijdige regio te beleven!
hotelsindeachterhoek.nl

Kies je arrangement

De hotels in de Achterhoek hebben voor ieder een passend arrangement, of je nu van wandelen en fietsen houdt, interesse hebt in cultuur of culinair wil genieten. Je hebt de keuze uit verschillende statige panden op prachtige locaties. Ontbijt op bed? Sauna op de kamer? Je kan het zo luxueus maken als je zelf wil!

 

3000 km aan wandelpaden

Het mooie coulisselandschap verken je het best te voet. Dankzij het keuzepuntensysteem stippel je makkelijk wandelingen uit. De afstand bepaal je zelf. Download ook de Achterhoek Routes app en ontdek wandel- en fietsroutes in jouw buurt en krijg leuke tips voor onderweg.
achterhoek.nl/routes

Benieuwd naar wat de Achterhoek nog meer te bieden heeft? Kijk op achterhoek.nl.

Vorig artikelDit zijn de coronamaatregelen in de skigebieden
Volgend artikelRoadtrip in Noorwegen: de mooiste Indian summer