Rijnland-Palts kerstAdvertentieDominik Ketz / Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH

Binnenkort geuren de straten in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts weer naar kaneel en glühwein. Pittoreske stadjes hullen zich in een feestelijk gewaad van lichtjes en kerstversieringen. Heerlijk om hier urenlang rond te dwalen en je te laten meevoeren door de magie.

Wist je dat de traditie van kerstmarkten typisch Duits is en al in de middeleeuwen ontstond? Steek dit jaar eens de grens over en beleef de advents- en kersttijd in de meest bijzondere settings. We hebben vijf van onze favoriete plekjes in Rijnland-Palts opgelijst waar je gegarandeerd een wowgevoel ervaart.

1. Kerstshoppen aan de Romantische Rijn

Een unieke sfeer vind je onder meer in de Sayner Hütte bij Bendorf aan de Rijn. In dit achttiende-eeuws industrieel monument kun je niet alleen de bijzondere architectuur bewonderen, maar ook kwalitatieve kerstcadeaus van plaatselijke fabrikanten kopen.

2. Gezellig kerstdorp in het Westerwald

In Waldbreitbach kun je een heus kerstdorp verkennen. Het ongeveer twee kilometer lange kerststallenpad voert bezoekers langs zeventig plekjes aan de romantisch verlichte oevers van de rivier de Wied. Op het water drijft een grote adventskrans.

3. Lichtspektakel in een imposante decor in het Naheland

Een indrukwekkend lichtspektakel ontdek je op de kerstmarkt in Bad Münster am Stein-Ebernburg. Het idyllische kuuroord aan de Nahe etaleert handwerk en regionale lekkernijen met een imposante rotswand en de Rheingrafenstein-ruïnes op de achtergrond.

4. Victoriaanse kerstmarkt in de vakantieregio Moezel

Saarburg katapulteert je terug naar de Victoriaanse tijd. Rond de binnenplaats van een voormalige klokkengieterij komt de negentiende eeuw tot leven. Geïnspireerd door het beroemde kerstverhaal van de Engelse schrijver Charles Dickens biedt de kerstmarkt talloze kraampjes met handgemaakte items en interessante koopjes.

5. Barrièrevrij kerstfeest in de Palts

Het aanbod aan kerstmarkten wordt afgerond met de volledig barrièrevrije kunst- en ambachtsmarkt Thomas-Nast-Sint-Nicolaasmarkt in Landau in der Pfalz. Kunstenaars en ambachtslieden presenteren op het Raadhuisplein hun handgemaakte producten, zoals sieraden, tassen, kaarsen, poppen en speelgoed.

Meer info over de vele kerstmarkten in Rijnland-Palts vind je hier.
Lees ook ons artikel over de bijzondere schatten in de regio.

Vorig artikelHoe werkt fluo eigenlijk?
Volgend artikelBaskenland, van de stad naar het strand