AchterhoekAdvertentie

In het oosten van Nederland, tegen de Duitse grens ligt ‘de Achterhoek’, één van de Gelderse Streken. Hier vind je rust en ruimte te midden van het prachtige coulisselandschap, dat zo kenmerkend is voor deze regio.

Uitgestrekte bossen wisselen elkaar af met pittoreske dorpen, statige herenhuizen en oude kastelen. Op glooiende heuvels geniet je van prachtige vergezichten. Tijdens een herfstwandeling sta je versteld van het steeds veranderende decor. Maar deze streek heeft nog meer te bieden. De rijke traditie van het wild eten en het grote en diverse aanbod aan musea maken de Achterhoek tot een bestemming die je beslist aan je bucketlist wilt toevoegen.

Wild eten in de Achterhoek

Culinair genieten tijdens het wildseizoen

Het is een van de vele redenen waarom mensen naar de Achterhoek komen: de traditie van het wild eten. Wanneer in oktober de herfst zijn intrede doet, kun je overal in de streek genieten van het beste wild. Achterhoekse koks verwerken het pure, malse vlees tot vernieuwende gerechten. Elk jaar slaan de restaurants en hotels in de Achterhoek de handen ineen om de wildliefhebber goed in de watten te leggen, met uitgebreide diners, proeverijen en meerdaagse wildarrangementen. Dit jaar doen ze dat al voor de veertigste keer! Op wildetenindeachterhoek.nl vind je met meer dan dertig arrangementen genoeg inspiratie.

Musea in de Achterhoek

Van internationale grootmeesters tot rijke cultuurhistorie

Wist je dat Piet Mondriaan zijn schilderscarrière in de Achterhoek begon? En je in deze regio het grootste museum voor modern realisme van Nederland vindt? Topwerken van Carel Willink, glaskunsten van René Lalique, bijzondere archeologische vondsten, prachtige kastelen: zomaar een greep uit de vele bijzondere schatten die de Achterhoek te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. Ook vind je in elk dorpje of stadje een bijzonder museum dat je meeneemt naar historische gebeurtenissen, het verzet in de Tweede Wereldoorlog of je vertelt over oude gewoonten en vervlogen gebruiken. Bekijk het hele aanbod aan musea op musea-achterhoek.nl.

Wandelen in de Achterhoek

Drieduizend kilometer paden

Het mooie coulisselandschap van de Achterhoek verken je het best te voet. Dankzij het keuzepuntensysteem stippel je makkelijk je eigen wandeling uit. Wil je zelf een route samenstellen? Kijk dan op achterhoek.nl/routes.

 Ontdek wat de Gelderse Streken nog meer te bieden hebben op geldersestreken.nl.

Vorig artikelTegen deze fietsregels maken we de meeste fouten
Volgend artikelDe klassiekers van de Kalmthoutse Heide