Wim Kempenaers

De zomer van 2022 was de drukste ooit op de VAB-Alarmcentrale. Daarom bereiden we ons nu al voor op komende zomer. Zeker nu het zonnige weer uitblijft, voorspelt VAB  dat de reislust van de Vlaming ook de volgende maanden groot zal zijn.

VAB zet daarom alle zeilen bij om klaar te zijn voor de ongetwijfeld drukke zomermaanden. Tijdens de paasvakantie werden al de eerste opleidingen opgestart. Zo’n 35 hogeschoolstudenten worden momenteel opgeleid om deze zomer vlot te kunnen meedraaien op de alarmcentrale. Daarnaast leiden we ook nog ongeveer 40 tijdelijke medewerkers op. Deze opleiding bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Ervaren trainers verzorgen het theoretisch gedeelte, de praktijkervaring wordt gedaan onder begeleiding van teamcoaches en vaste medewerkers op de werkvloer. Bovendien krijgen de mensen op de alarmcentrale een extra opleiding voor elektrische voertuigen én een opleiding om zomerspecifieke zaken te coveren.

We hebben ook enkele medewerkers die elke zomer terugkomen om ons te ondersteunen. Tijdens het jaar zijn zij werkzaam in het buitenland, maar tijdens de zomer maken ze zich vrij om VAB-klanten te helpen. Zo zie je maar hoe erg het VAB-virus je kan bijten.

VAB paste ook zijn telefoniesysteem aan, zodat de klant nog sneller de meest geschikte persoon aan de lijn krijgt. VAB gaat ook nieuwe partnerships aan om het aanbod vervangwagens in het buitenland te vergroten.

Kom naar onze jobdagen

De opleidingen en aanwervingen lopen nog volop, want er worden nog een twintigtal bijstandsverleners gezocht. Die helpen vanop de VAB-Alarmcentrale mensen die in het buitenland pech hebben. Als je klantgericht, empathisch en drietalig bent, is dit misschien wel jouw droomjob!

Op zaterdag 13 mei (10u) en donderdag 25 mei (17u) zijn er bij VAB jobdagen waarbij je in een paar uur een selectieproces doorloopt en mits de juiste match naar huis kan met een contract op zak! Tijdens onze vorige jobdag vonden we maar liefst twaalf nieuwe medewerkers. Meer info vind je hier.

Vorig artikelVAB-menu: viergangenmenu bij Floris in Sint-Andries voor € 60
Volgend artikelMag je een elektrische wagen duwen of slepen?