Foto's: Wim Kempenaers

Bij de VAB-Gezinswagenverkiezing hebben we uiteraard veel aandacht voor wie op de achterbank zit. Ook de juniorjury mocht dus mee wikken en wegen.

Welke wagens de ouders tot winnaars verkozen weten we ondertussen. Maar wat als Mirthe, Achiel, Amélie, Rune en alle anderen uit de juniorjury het voor het zeggen hadden? Sommige kwamen gewapend met zelfgemaakte mappen vol foto’s en notities de mening van papa en mama toetsen aan hun eigen oordeel. Kinderen en tieners met een mening letten op heel andere zaken. Kan ik eigenlijk iets zien vanop de achterbank? Is m’n smartphone op te laden via een USB-poort achteraan? En voor de allerkleinsten: wat is de mooiste kleur? Wat dat laatste betreft, schoot de Opel Astra alvast de hoofdvogel af. Die trad aan in een gouden kleedje en dat konden Maurice (5), Ana (7), Nico (8), Stephan (5) en Noa (9) alvast zeer appreciëren! Siemen (9) koos dan weer voluit voor de Nissan Ariya: “Hij is rustgevend!”

Een muzikaal portier

De Volkswagen ID.3 zou niet misstaan op de oprit bij Fien (8) want zij vindt hem “een schattig uiterlijk hebben”. Om dezelfde reden koos Nora (7) voor de Suzuki Ignis: “Het is een leuk autootje.” Simon (13) was danig onder de indruk van de Seat Leon omdat “het stuur warm kan worden”. Ook de Peugeot 308 sw hoorde bij zijn favorieten want “je kunt de muziek lekker hard zetten”. De BYD Atto 3 viel in de smaak bij Fien (8). Volgens haar stemformulier kun je gitaar spelen met de deur… Dat vroeg toch wat nader onderzoek en wat blijkt? In het portier van deze elektrische wagen zitten drie snaren verwerkt, waarmee je effectief een deuntje kunt spelen. Lucas (11) houdt van de eenvoud van de Seres 3: “Hij is simpel en niet te moeilijk.” Robbe (11) heeft dan weer oog voor details. Hij kiest voor de Citroën eC4 omdat die “een leuk en groot handschoenkastje heeft”.

“Met de deur kun je gitaar spelen!” – Fien (8)

De winnaars volgens de juniorjury

Voor sommige kinderen is de kleur doorslaggevend, anderen hebben dan weer een echt gefundeerde mening. Uit dat gevarieerde stemgedrag kwamen alvast drie mooie winnaars naar voor. Dit zijn de favorieten van de juniorjury:

Categorie tot € 25.000: MG ZS

Categorie tot € 38.000: Ford Tourneo Connect

Categorie elektrisch: MG Marvel R

Previous articleDit zijn de winnaars van de VAB-Gezinswagenverkiezing 2023
Next articleDe Chevrolet Caprice, een pluchen paleis op wielen