Eén dag per jaar laten de belangrijkste toeleveranciers van de auto-industrie in hun kaarten kijken. VAB-Magazine was erbij om na te gaan wat de toekomst allemaal in petto heeft en de videoreeks ‘Ken je Voertuig’ terloops in schoonheid te beëindigen.

Herinner je de eerste aflevering van ‘Ken je Voertuig’ in 2019, over de automatische parkeerfuncties. Dat zag er twaalf maanden geleden al best futuristisch uit, maar wat als we je vertellen dat we diezelfde technologie drie jaar geleden al getest en goedgekeurd hebben? De ontwikkeling van dergelijke systemen neemt immers jaren in beslag, terwijl het daarna nog eens maanden duurt voor de eerste serieproducten ermee uitgerust worden.
Het merendeel van zulke auto-innovaties wordt ontwikkeld door zogenaamde Tier 1-toeleveranciers, die doorgaans erg discreet te werk gaan om hun klanten – de automerken – niet de wind uit de zeilen te nemen. De uitzondering op die regel is het jaarlijkse forum, dat steevast een blik in de toekomst biedt om de technologieën van morgen nu al onder de aandacht te brengen. Een videoverslag:

 

Vorig artikelDe mooiste plekken van Tsjechië
Volgend artikelAlles wat je moet weten over de nieuwe lage-emissiezone in Gent