naar de garage

Hoewel nieuwe auto’s minder vaak een onderhoud nodig hebben, moet je vroeg of laat toch eens naar de garage. 5 tips voor een gelukkig garagebezoek!

1. Check de reputatie van de garage.

Misschien zijn vrienden of familieleden er al eens geweest? Online vind je allicht ook feedback, maar die is niet altijd even betrouwbaar. Een kort telefoontje naar de receptie geeft meestal al een goed idee wat voor vlees je in de kuip hebt.

2. Maak duidelijke afspraken als je een onderhoud boekt.

Geef aan wat er precies gedaan moet worden en herhaal dat wanneer je de wagen binnenbrengt. Spreek ook goed af wanneer je de wagen binnenbrengt en wanneer je hem komt oppikken. Een vervangwagen kun je dan ook bespreken.

3. Vraag naar de kosten van de geplande werken.

Garages weten heel goed hoeveel tijd een bepaalde beurt in beslag neemt. Ook zo bij het aantal werkuren en de onderdelenkost van niet-reguliere ingrepen, zoals een remschijvenwissel. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

4. Probeer de rekening te milderen met niet-originele onderdelen.

Vaak bieden garages een evenwaardig alternatief aan voor minder geld, maar enkel als je erom vraagt. Bij oudere wagens kun je zelfs naar tweedehandsonderdelen polsen, als die voorhanden zijn.

5. Overloop de factuur en stel overal vragen bij.

Vaak zijn de omschrijvingen van technische aard, soms wordt het aantal werkuren niet eens gespecificeerd. Bekijk dus niet alleen het totaal, maar vooral wat er voor het verschuldigde bedrag aan je wagen gedaan werd.

 

Leestip

Wat is het verschil tussen een klein of een groot onderhoud?

Vorig artikelVliegangst, wat kun je eraan doen?
Volgend artikelZo controleer je de bandenspanning