Snelwegvignet Oostenrijk

Om op de snelwegen in Oostenrijk te rijden, heb je een wegenvignet nodig. Voortaan kun je ook een digitaal vignet kopen. Je hebt dan geen sticker meer nodig.

Digitaal wegenvignet Oostenrijk

Sinds 1997 wordt er op de snelwegen in Oostenrijk tol geheven. De controle gebeurde steeds met een wegenvignet dat je op de voorruit moest kleven. Sinds 1 december 2017 kun je ook een digitaal wegenvignet kopen, dat de fysieke sticker vervangt. De controle op de aanwezigheid van een digitaal wegenvignet gebeurt via camera’s. Het digitale Autobahnvignet kun je aankopen via de website van de Oostenrijkse snelwegbeheerder Asfinag. De prijs en geldigheid zijn hetzelfde als het stickervignet, maar je kunt het pas 18 dagen na aankoop gebruiken.

Pas geldig na 18 dagen

Volgens wettelijke normen krijgen consumenten 14 dagen bedenktijd bij een online aankoop. Men wil voorkomen dat mensen een week op vakantie gaan met het vignet en daarna afzien van de aankoop. Daarom is het digitale wegenvignet pas geldig vanaf 18 dagen na de aankoop*. Wie het vignet meteen nodig heeft, moet dus toch nog een stickervignet kopen. Het vignet is niet geldig voor verschillende trajecten zoals de Brenner-Autobahn en de Tauerntunnel. Maar ook deze traject-tol kun je nu digitaal aankopen.

Stickervignet blijft bij VAB verkrijgbaar

Het stickervignet blijft naast het digitale vignet bestaan, en is nog steeds bij VAB verkrijgbaar. Je kunt het meteen aankopen bij het onthaal van VAB in Zwijndrecht en in alle centrales van VAB-Banden (De Pinte, Dilbeek, Overijse, Schoten, Lier). Online bij VAB een stickervignet bestellen, kan ook via de webshop.

 

*Voor ondernemers geldt het herroepingsrecht niet en ondernemers hebben direct de mogelijkheid om gebruik te maken van het digitale vignet en de digitale trajecttol-jaarkaart.

Lees ook

De 7 musts van Wenen.

Een frisse neus halen in Vorarlberg.

De must-sees van Salzburg.

Wandelen in winters Tirol.