fietsen zonder leeftijd

Mobiliteit is bijzonder belangrijk voor alle leeftijden. Daarom steunt VAB nu ook het project ‘Fietsen zonder Leeftijd’. En ook jij kunt helpen!

Mobiliteit voor alle leeftijden

VAB vindt het belangrijk dat we ons kunnen verplaatsen, op welke manier dan ook. Dat geldt voor alle lagen van de bevolking en voor alle leeftijden. Omdat het voor ouderen vaak moeilijk is om mobiel te zijn en blijven, wil VAB graag het project ‘Fietsen zonder Leeftijd’ steunen. Het is een initiatief van Mobiel 21, een organisatie die zich inzet voor duurzame mobiliteit. ‘Fietsen zonder Leeftijd’ voorziet elektrische riksjafietsen die bij onder andere woonzorgcentra worden geplaatst. Het is een verlengstuk van ‘Cycling without Age’ dat voor het eerst werd uitgerold in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Ondertussen kreeg het navolging in 37 landen, waaronder dus ook België.

Riksjafietsen

In de riksjafietsen kunnen vooraan twee passagiers genieten van het uitzicht, terwijl een verfrissend windje door de haren ruist. Een sociaal gebeuren want de passagiers rakelen tijdens de rit vaak herinneringen op die verbonden zijn met bepaalde locaties waar men vroeger zelf naartoe fietste, ging zwemmen in een vijver of z’n eerste lief kuste. Een mooi initiatief en dus wil VAB graag samen met de VAB-leden een steentje bijdragen. Wie VAB-lid is en z’n betaling voortaan via domiciliëring regelt, steunt op die manier het project. In Vlaanderen staan ondertussen negen van dergelijke riksjafietsen en VAB wil er minstens eentje toevoegen.

Hoe helpen?

Ben je rechtstreeks aangesloten bij VAB en betaal je je lidmaatschap vanaf nu via domiciliëring? Dan spendeert VAB 5 euro van je lidmaatschap aan dit waardevolle project. Ben je lid via KBC? Dan verloopt je betaling op een andere manier, maar kun je ‘Fietsen zonder Leeftijd’ nog steeds steunen. De organisatie is namelijk steeds op zoek naar vrijwilligers die het project meer bekendheid willen geven of in hun vrije tijd deze e-bikes vooruit willen trappen. Zin om mee te fietsen? Meld je dan aan als vrijwilliger.

Hoe domiciliëren bij VAB?

  • Online: Via ‘Mijn VAB’ breng je gemakkelijk zelf het formulier voor je domiciliëringsopdracht in orde.
  • Telefoon: Gel de VAB-Klantenservice tijdens de kantooruren op 03/253.61.30. We helpen je graag verder.

Belangrijk: bij een domiciliëring verloopt je betaling automatisch en ontvang je geen betalingsherinnering. Je lidmaatschap wordt jaarlijks verlengd, tenzij je het zelf stopzet.

Vorig artikelWat je moet weten over voetgangers in het verkeer
Volgend artikel8 vragen en antwoorden over de lage-emissiezone in Brussel