juniorjuryFoto's: Wim Kempenaers

De ‘VAB-Gezinswagen van het Jaar’ kiezen zonder de mening van de kinderen te vragen? Dat kan natuurlijk niet. Dit is de ongezouten mening van de juniorjury!

Bij een gezinswagen is de achterbank minstens even belangrijk als de voorste zitjes. Want ook de koters moeten zich goed voelen in de huisvriend die op de oprit staat. Ook de kinderen mogen dus hun zegje doen bij de VAB-Gezinswagenverkiezing. En zij letten vaak op heel andere dingen dan hun ouders. Dat de kleur bij de allerkleinsten vaak doorslaggevend is, zal niemand verbazen. Op dat vlak was het deelnemende wagenpark een zegen: heel wat rood, blauw, geel en een vleug olijfgroen. Maar hoe ouder de kinderen worden, hoe gefundeerder hun mening is. Zo gaf Milan (14) de Skoda Fabia een hoge score omdat die achteraan genoeg beenruimte biedt en Ilke (14) vond de Skoda Karoq zeer interessant om de meerdere oplaadpunten voor mobiele telefoons achterin.

Warme poep

Kobe (8) is dan weer wat kouwelijk aangelegd en die vond het dus heerlijk dat de Smart #1 ook achterin “poepchauffage” heeft; terwijl de ouders van Fien (9) hun dochter over tien jaar waarschijnlijk uit de Versuz moeten plukken: zij is helemaal fan van de BAIC X55 want “hij heeft veel lichtjes binnenin, precies een disco”. Ook Eva (13) zit op dezelfde trip. Zij was helemaal weg van de SsangYong Korando want “die heeft goede boxen”. Charlotte (8) zette de Nissan Juke op één met als motivatie “die heeft een gat in de zetel”. Toen we ons naar de wagen repten om te kijken of er iets mis was, bleek dat de Juke vooraan sportstoelen heeft met een ronde opening in. Ook voor Liam (4) was het zicht een belangrijk ijkpunt. Zijn favoriet was de Dacia Jogger omdat de achterbank een beetje hoger staat, waardoor hij beter naar buiten kan kijken.

De winnaars van de juniorjury

Welke auto’s de seniors kozen weten we ondertussen, maar hoe ziet het lijstje met winnaars eruit als de kinderen het helemaal voor het zeggen hadden? Dit zijn de favorieten van de juniorjury:

Categorie tot € 25.000: Skoda Fabia

Categorie tot € 38.000: Forthing U-Tour

Categorie elektrisch: Smart #1

Vorig artikelDit zijn de winnaars van de VAB-Gezinswagenverkiezing 2024
Volgend artikelHoe krijgen auto’s hun naam?