VAB-Pechbijstand wegenwachterFoto's: Wim Kempenaers

Sommige diensten van VAB bleven doorlopen, andere starten nu weer op. Zowel voor als achter de schermen hebben we extra maatregelen genomen, zodat wij jullie zo goed mogelijk kunnen blijven voorthelpen met iedereens gezondheid als hoogste prioriteit. Een overzicht van hoe we dat zullen aanpakken.

VAB-Pechbijstand

De wegenwachters en alarmcentrale bleven aan de slag om jullie van dienst te zijn bij pech. Dat blijft zo. Onze medewerkers van de alarmcentrale werken nog steeds voor een groot deel thuis. Onze wegenwachters zijn uiteraard op de baan. Daar blijft 1,5 meter afstand houden de norm. Wanneer die afstand niet gegarandeerd kan worden, achten wij het gebruik van mond- en neusbescherming noodzakelijk. De wegenwachter draagt handschoenen of ontsmet het interieur van jouw wagen als hij in de auto handelingen moet uitvoeren. Als je voertuig niet ter plaatse gemaakt kan worden, dan is het mogelijk dat je met de wegenwachter moet meerijden naar een garage of herstelplaats. Daarom zijn bijna al onze voertuigen uitgerust met een plastic scherm tussen de chauffeur en de passagier. Is dat scherm er niet, dan zal de wegenwachter vragen om een mondmasker aan te doen en zal hij er zelf ook een dragen. We raden dan ook aan om altijd een mondmasker in de auto mee te nemen.

VAB-Rijschool

De lessen van VAB-Rijschool worden hervat vanaf 18 mei. Om de veiligheid van zowel de medewerkers als de klanten te garanderen, wordt een aantal bijzondere coronamaatregelen genomen: het ontsmetten van de handen is verplicht, alle voertuigen en didactische materialen worden na elke sessie ontsmet en zowel de leerling als de rijinstructeur moet verplicht een mondmasker dragen tijdens de rijles. Leerlingen brengen steeds hun eigen mondmasker mee. Beschik je niet over een mondmasker, dan kan jouw rijles helaas niet doorgaan. Wie ziek is of symptomen vertoont, last de rijles af.

VAB-Tweedehandswagens

Je kan het aanbod van VAB-Tweedehandswagens al op voorhand bekijken online. Bezoekers aan de showroom van VAB-Tweedehandswagens wordt gevraagd om zich eerst aan te melden zodat ze kunnen geholpen worden door een medewerker. Hierbij wordt altijd de afstand van 1,5 meter in acht genomen. Alle wagens zijn ontsmet en afgesloten. Bij interesse in een bepaald model openen onze medewerkers de wagen, die achteraf opnieuw ontsmet wordt voor een volgende klant. Bij een aankoop gebeuren de formaliteiten in een kantoor waar onze medewerkers achter plexiglas zullen zitten.

VAB-Banden

De filialen van VAB-Banden werken enkel op afspraak. Aanmelden kan aan de balie waar onze medewerkers achter een wand van plexiglas zitten. Om het contact met het interieur van jouw wagen te beperken, vragen we aan de klant om zelf op de montagebrug te rijden. De medewerkers van de bandencentrale geven daarbij duidelijke instructies. Doe je dat liever niet zelf, dan wordt het interieur eerst ontsmet, waarna een medewerkt de auto zelf op de brug rijdt. Nadien worden de contactoppervlakken opnieuw ontsmet, zodat je met een veilig voertuig kunt vertrekken. Klanten kunnen wachten in de wachtruimte waar de stoelen zo geplaatst zijn dat de afstand van 1,5 meter bewaard kan worden. Betalingen gebeuren bij voorkeur elektronisch en contactloos.

VAB-Onthaal

Het VAB-Onthaal in Zwijndrecht is beperkt open vanaf 11 mei. Er worden tijdelijk geen wegenvignetten en Bip&Go-badges verkocht. Heb je vragen over VAB-producten of diensten? Probeer dan eerst contact op te nemen via telefoon, mail of chat. Wie toch naar het VAB-Onthaal komt, wordt gevraagd om een afstand van 1,5 meter tot andere bezoekers te bewaren. Kom ook alleen, zonder kinderen of andere familieleden. Onze medewerkers nemen plaats achter een wand van plexiglas. Betalingen moeten elektronisch en bij voorkeur contactloos gebeuren.

 

VAB probeert om de service zo vlot mogelijk te laten verlopen en zo goed mogelijk uit te voeren, rekening houdend met de regels die onze medewerkers en klanten gezond moeten houden. Blijf zorg dragen voor jezelf en je naasten.

Vorig artikel7 hotels met een hoge wowfactor!
Volgend artikelVAB verwacht een grote toename van batterij- en roetfilterproblemen