picknicken

Zomeren is… eropuit trekken, luieren in de zon en picknicken! Klaar voor een originele portie ‘Déjeuner sur l’herbe’? Wij plukten 6 perfecte plekjes uit de blog/het boek Nooitgedachtland.

Picknicken in een kunstwerk

Genk

It’s all about location. Dus ben je op zoek naar een originele picknickplaats? Dan moet dit adresje zonder twijfel op je lijstje staan. Want in Genk kun je gaan picknicken in Corpus, een wonderlijk kunstwerk dat opgaat in zijn omgeving en gemaakt is door nature artist Will Beckers. Je picknick zelf bestel je bij Visit Genk. Hun picknick is niet enkel lekker, maar ook origineel. Denk daarbij aan een quinoasalade, een tapasschotel en een fruitsalade. En een picknick die geleverd wordt aan je picknickplek voelt toch echt aan als een feestje, nietwaar?
Prijs per persoon: vanaf € 21,50

 

Picknicken in een hangmat

Bocholt

Verse lucht, een hangmat en een picknick die instant vlinders in je buik en twinkelingen in je ogen tevoorschijn tovert. Wat heb je meer nodig? Want dat is wat je krijgt als je in De Luysmolen in Bocholt een picknick bestelt. Maar niet zomaar een picknick, neen, hoor! Het is er eentje met bonuspunten: je vertoeft immers in een hangmat op een idyllisch plekje aan het water. Je kunt hier kiezen uit vier soorten picknicks. En die zijn allemaal even lekker. Ook leuk in combinatie met De Alpacaboerderij in Kaulille.
Prijs per picknickmand: vanaf € 30

De Picknickkast

Tiegem

Als je Anzegem op een unieke manier wilt ontdekken, dan moet je zonder twijfel gaan picknicken in De Picknickkast in het Tiegembos. Daar wachten een picknicktafel en een goedgevulde picknickkast je op. Kiezen doe je uit een gewone picknick, een Streuvelspicknick (met lokale specialiteiten) of een romantische picknick. Geen zin in broodjes? Dan kun je ook gaan voor de Aperitief Royal-versie. De picknickkast openen doe je met een code die je krijgt van de eigenaars. Picknicken op z’n escaperooms!
Prijs per persoon: € 18

 

De Picknickfietsroute

Mol

Een picknick combineren met een fietstocht lijkt op zich niet zo speciaal. Ware het niet dat je bij deze fietstocht van 34 kilometer je picknickmand niet moet meesleuren, maar dat die gewoon voor je klaarstaat op een vooraf afgesproken fietslocatie. Oskaar Picknickba(a)r zet van mei tot september alles voor je klaar in een picknickbak, afgesloten met een slot waar jij alleen de code van ontvangt. Je kiest voor een gewone picknick of de luxeversie. Het enige wat je nog moet doen, is nu boeken!
Prijs per persoon: € 20

 

Picknick op een geheime locatie

Turnhout

Houd je van verrassingen? En word je wild van mooie settings en decoratie? Dan zal het seizoensgebonden picknickconcept Fika Culinair zeker je ding zijn. Hier ga je voor een totaalbeleving waar je zelf niets anders hoeft te doen dan te verschijnen op de afgesproken en vooraf geheime locatie. Sublieme ervaring en ideaal om even te ontsnappen aan de dagelijkse rush!
Prijs per persoon: € 55

Meer tips voor originele uitstapjes en overnachtingen vind je in het boek ‘Nooitgedachtland’ of op de gelijknamige blog.

Previous articleParkeer je auto niet op droge ongemaaide bermen
Next articleDe mooiste plekjes in Corfu