maisbubbel Goed van Gothem

Als je het speelse van een maisdoolhof combineert met een sfeervol etentje onder de sterrenhemel… dan krijg je een maisbubbel, waar de verleidelijke barbecuegeuren boven het wuivende groen uitstijgen. En dat in de prachtige setting van het Goed van Gothem.

Slechts enkele looppassen duurt het voor het spoor van onze kroost bijster raken. Maar afgaand op de enthousiaste stemmetjes komen we een paar corridors verder uit bij de ‘bubbel’ die zij hebben uitgekozen. Tussen de mais staan twee gedekte tafels klaar, de sfeerverlichting is aangeknipt en de cava wordt ontkurkt. Klaar voor een onvergetelijke avond.

 

Goed van Gothem

Het maisveld met zijn drie bubbels ligt achter het imposante Goed van Gothem, een zeventiende-eeuwse vierkantshoeve gelegen in het landelijke Horpmaal, te midden van Limburgse velden en boomgaarden. Het landgoed is een geliefde feestlocatie, maar als het voor jou wat intiemer mag, dan kun je er ook glampen in één van de tipitenten en/of genieten van een barbecue in een maiscocon.

 

Barbecue in je maisbubbel

De all-in formule omvat, naast een zinken kuip gevuld met wijn en frisdrank, een viergangenmenu voor groot en klein. Na de apéro mogen de kids als eerste proeven van de tafelbarbecue, met een minihamburger en kort geschroeide broodjes. De volwassenen krijgen een salade van gegrilde artisjok met burrata voorgeschoteld. Daarna is het tijd om de kolen op te stoken, want op een bijzettafel worden intussen heerlijke vleesjes en dito salades klaargezet. Eindigen doe je met een schep hoeve-ijs uit eigen dorp.

Trouwfeest

De maisbubbel-formule heeft iets weg van een huwelijksfeest, waarbij elk gezelschap zijn tafel heeft en je de andere genodigden niet kent, maar je wel een soort verbondenheid voelt. We zien de bubbel naast ons niet, maar horen wel dat er muziek gespeeld wordt. En als trouwfeestklassieker ‘Lacs du Connemara’ de avond vult, kunnen we niet anders dan spontaan op de stoelen springen en lustig meezwaaien met onze servetten. Zoals verwacht, een memorabele avond…

 

Maisbubbel Goed van Gothem praktisch

Waar en wanneer?

Tot en met zondag 12 september – Haspengouwlaan 5, 3870 Horpmaal (Heers)

Prijs

All-in bbq formule incl. drankenpakket: € 65 voor volwassenen, € 30 voor kinderen tot 12 jaar

Meer info

Via de website van Goed van Gothem. Reserveren kan via ancy@kachet.be.

Tip

In de wintermaanden kun je hier culinair genieten in een Fondue Cocon!

Vorig artikelDe Aosta-vallei & Piemonte, onontdekte parels in de bergen van Noord-Italië
Volgend artikelOpgepast voor hitte in de auto