Wandelroute Lesse Dinant

Het natuurpark van Furfooz is een beschermde site op een steenworp van Dinant. Het diep uitgesneden landschap langs de Lesse vormt het perfecte decor voor een onvergetelijke wandelroute.

Wandelroute langs de Lesse: praktisch

Afstand 9 km

Start natuurpark Furfooz

Bewegwijzering eerst gele bordjes, daarna met blauwe driehoek

Parcours zeer heuvelachtig parcours over veld- en boswegen

Voor wie? wandelroute enkel geschikt voor sportieve families

Wat meenemen? degelijke stapschoenen

Kaart wandelkaart Dinant (€ 7,5)

Wandelroute Lesse Furfooz kaart

Vertrek

In de dorpskern van Furfooz volg je de bordjes naar het natuurpark. Aan het kleine onthaalcentrum betaal je een kleine inkomprijs, maar je krijgt waar voor je geld. Je combineert er natuurwonderen met geschiedenis. Er staan overal informatieborden. Volg de gele bordjes.

Een rijke geschiedenis

Je passeert eerste een Romeins badhuis (3e eeuw na Christus), gereconstrueerd op ware grootte. Wat later zie je de resten van een middeleeuws fort (11e eeuw). De kalkweideflora is er uniek.

Grotten en holen

Je daalt langs slingerende trappen af naar de vallei van de Lesse. Je passeert grotten en holen, waar zo’n 14.000 jaar geleden prehistorische volkeren leefden. Tegenwoordig zijn dat vleermuizen.

De oevers

Eens je beneden komt, volg je links een pad langs de Lesse. Heb je honger of dorst? Ga dan eerst 50 meter naar rechts. In La Flobette geniet je van artisanale bieren en regionale gerechtjes. Je stapt met de Lesse aan je rechterkant tot aan de brug. Er liggen honderden kleurrijke kajaks. Je wandelt de brug over, gaat daarna even naar links om onder de brug door te lopen. Vanaf hier volg je de bordjes met de blauwe driehoek. In het ietwat ingeslapen dorpje Chaleux steek je de spoorwegbrug over. Daarna volg je het kleine pad met de Lesse aan je linkerkant. Het kan hier zeer modderig zijn. Na de volgende spoorwegbrug volg je rechts een bosweg.

Onvergetelijk uitkijkpunt

Na een stevige klim bereik je een plateau met een fantastisch panorama. Daarna kom je terug in het dorpje Furfooz. Aan het rondpuntje ga je rechtsaf. Na de kerk ga je terug naar rechts tot aan de parking van het natuurpark.

Meer info

parcdefurfooz.be

Meer wandelroutes langs het water?

Ontdek ze hier!

Vorig artikelKortrijk: terug van weggeweest
Volgend artikelWandelroute Diksmuide: De Wandrilleroute