Lissabon

De perfecte stad moet drie dingen hebben: een ziel, lekker eten en een ligging aan het water. Lissabon heeft het allemaal. De perfecte citytrip in 6 stops.

 1. Een gin-tonic drinken op het dakterras van het Bairro Alto Hotel.
  www.bairroaltohotel.com
 2. Het Berardo museum voor hedendaagse kunst bezoeken in Belém, en als je daar toch in de buurt bent, een kop koffie drinken met pastéis de Belém, een Portugese zoetigheid.
  www.museuberardo.pt – www.pasteisdebelem.pt
 1. Op tramlijn 28 hoppen en je door het historische hart en over de heuvels van Lissabon laten voeren.
  www.carris.pt
 1. Een boek of stuk zeep kopen in de ronduit fantastische souvenirshop A Vida Portuguesa.
  www.avidaportuguesa.com
 1. Een slaatje of bord lekkere ham eten bij Deli Delux aan de Avenida Infante Dom Henrique. Je haalt er een fles topwijn uit het rek en betaalt nauwelijks vijf euro meer dan de meeneemprijs.
  www.delidelux.pt
 1. Aan Cais do Sodré de trein nemen naar Cascais, een historische badplaats met een gezonde mix van Britse flair en Portugees savoir-vivre. Je kunt er genieten van de schilderachtige route langs de grillige kustlijn. Een lange strand- en kustwandeling tot Praia do Guincho, ten noorden van Cascais, is ook mogelijk. Het is een stevige wandeling (reken op twee uur), maar de beloning is navenant!

Praktisch

Erheen Vliegen naar Lissabon kan met Brussels Airlines, TAP Portugal en Ryanair. De luchthaven bevindt zich op een kwartiertje rijden van het stadscentrum. www.brusselsairlines.com – www.flytap.com – www.ryanair.com

Overnachten VAB-Magazine boekte twee hotels bij Caractère. In Lissabon het LX Boutique Hotel en in Cascais/O Guincho het Onyria Marinha Edition Hotel & Thalasso. www.caractere.be

Beste reisperiode oktober, maart tot en met juni

Tijdverschil 1 uur vroeger

Goed verzekerd Vertrek zonder zorgen op vakantie met de VAB-Reisbijstand. www.vabreisbijstand.be.

Vorig artikelIn Vervoering: de orgelfiets
Volgend artikelKleine valies? 5 handige inpaktips!