MullerthalKris Vlegels

Buitenkomen en meteen midden in de natuur staan, in Berdorf kan het. Luxemburg is lekker dichtbij en je kan er op korte tijd veel dingen ontdekken.

Pods: bijzonder logeren in Luxemburg

Aan de rand van camping Martbusch in het Luxemburgse Berdorf – niet de provincie, maar het groothertogdom Luxemburg – staan ze netjes in groep: elf pods. Een soort houten tent met een tikje meer comfort, toch in de megapods. Die beschikken over een piepklein keukentje, twee bedden en een toilet, en zijn bedoeld voor gezinnen. De standaard pods zijn helemaal leeg en worden gebruikt door bijvoorbeeld mountainbikers die op doortocht zijn. Door de kleine oppervlakte krijg je meteen een warm gevoel. Er zijn geen kasten, dus je kunt je koffers niet uitpakken. Maar wanneer de vogeltjes je ’s morgens wakker tsjirpen ben je zo’n luxeprobleem meteen vergeten

Beim Martbusch 3, Berdorf, www.camping-martbusch.lu

Berdorf verkennen

Op een boogscheut van de camping ligt een stukje van de B2, een spectaculaire wandelweg. Het mooie uitzicht over de vallei krijg je er gratis bij. Deze wandeling slingert tussen opengespleten rotsen, smalle doorgangetjes en trapjes die je door spelonken loodsen. De regio Mullerthal wordt dan ook met reden Klein-Zwitserland genoemd. Het is net dat tikje anders dan onze Ardennen. Iets woester.

Activiteiten rond Berdorf

Kastelen

In het naastgelegen Beaufort ontdek je een renaissance kasteel en de ruïnes van een middeleeuws kasteel, met folterkamer. Hier wordt ook de likeur Cassis De Beaufort gemaakt en gebotteld.

Rue du Château 24, Beaufort, www.chateau-beaufort.lu

Echternach

Loop eens door het gezellige centrum van Echternach, bezoek de basiliek en struin langs de oevers van de Sûre. Elke eerste dinsdag na Pinksteren trekt de bekende Processie van Echternach door de straten. Wist je dat de processie níet volgens het principe ‘drie stappen voorwaarts, twee achterwaarts’ verloopt? Dat is een hardnekkige fabel die zo wijd verspreid is dat sommigen het wel doen omdat ze denken dat het zo hoort. In de processie wordt van links naar rechts gesprongen.

www.echternach.be

Specialiteiten van Luxemburg

In brasserie Aal Eechternoach, op de markt van Echternach, eet je een snelle hap voor een beperkt budget. Specialiteiten van het huis zijn Kniddelen mit Speck-Sahne-Sauce en Flammkuchen.

Place du Marché 38, Echternach, aaleechternoach.lu

Ontdekken

In molen en bezoekerscentrum Heringer Millen kunnen kinderen zich uitleven: brood bakken en graan malen (te reserveren) of een oude watermolen aan het werk zien. Je kunt hier ook gratis wandelschoenen en andere wandelattributen lenen.

Rue des Moulins 1, Müllerthal, mullerthal-millen.lu

Museum

Het Tudor Museum is ingericht in het huis van Henri Tudor, een industrieel die batterijen maakte. Doorheen de tentoonstelling wordt de werking van elektriciteit uitgelegd. Veel interactieve doe-dingen.

Rue Henri Tudor 9, Rosport, www.musee-tudor.lu

Tip

Ontdek nog meer prachtige natuur in Luxemburg. Lees ons reisverslag van de Luxemburgse Moezel.

Praktisch

Goed verzekerd Reis zorgeloos naar het Groothertogdom Luxemburg met de VAB-Reisbijstand. Heb je een VAB-Pechbijstand? Dan ben je ook gedekt in Luxemburg.
Ter plaatse Met de Luxemburg Card bezoek je meer dan 70 musea en attracties gratis en gebruik je onbeperkt het openbaar vervoer. Je kiest voor een individuele of een familiekaart (2 tot 5 personen).
Toeristische info www.visitluxembourg.com

Vorig artikelDe geschiedenis van Peugeot
Volgend artikelGetest: Jeep Renegade