Hotspots Utrecht

Utrecht mag dan wel het kleine zusje van Amsterdam en Rotterdam zijn, dat laat het niet aan haar hart komen. De stad combineert immers grachtenromantiek met eeuwige jeugdigheid. Dit zijn onze hotspots!

Home Stock

Nieuw in Utrecht, maar ook al te vinden in Rotterdam en Eindhoven. Een fantastische woonboetiek die zich uitstrekt over meerdere etages. Verrassend betaalbaar. Denk boudoir, roze velours en palmbehang.

Daen’s

Nederlandse mode shoppen, wat koffie drinken en eens piepen in het nieuwe greenhouse. Daen’s is vele dingen en heeft stijl in overvloed.

Puha

Bij Puha vind je een uitgekiende selectie Nederlandse en lokale items die je meteen wilt. Van vegan rugzakken over mooie sleutelhangers tot die ene jumpsuit die je leven zoveel beter zou maken.

The Street Food Club

Poké bowls, cocktails, ‘pancakes with abs’ (met een reep spek erbij) en dat allemaal in een waanzinnig decor. Goud, velours, palmen, geometrische motieven, het kan niet op. De perfecte Instagramspot en bijzonder inspirerend.

Koffieleute

In Koffieleute drink je koffie, koop je platen van lokale labels en piep je even binnen in de creatieve broedplaats Druk. Je vindt er tal van kleine, lokale ondernemingen, goed voor zowel zeep als handgemaakte lederen tassen.

Taplokaal Gist

Pintje drinken? Graag wat opties? In Taplokaal Gist ben je aan het goede adres! Wel opletten dat je niet in het kanaal sukkelt.

WT Urban Kitchen

Een unieke locatie, een fabuleus uitzicht en verfijnde gerechten. Of een gouden combinatie. Menno opende in het havengebied onlangs een nieuwe plek, Fico, waarmee hij nog hogere culinaire toppen wil scheren. Te ontdekken dus.

LE:EN

Wie houdt van klein, gezellig en rustig, is hier niet aan het goede adres. Dit is immers groots, druk en imposant. De ideale plek wel om na te praten of te aperitieven.

De Zagerij

Laat ontbijten, lunchen, borrelen, dineren in industrieel erfgoed, en dat zeven op zeven. De robuuste Zagerij opent elke dag zijn deuren vanaf 10 uur. Je kunt erheen fietsen of aanmeren met de boot.

Utrecht praktisch

Erheen Vanuit Antwerpen rijd je zo’n 130 km naar Utrecht, maar ook met de trein geraak je er vlot, mits 1 overstap in Rotterdam. Voor slechts 5 euro per voertuig parkeer je je auto in P+R Westraven en neem je er de tram (10 min.) naar het centrum.

Ter plaatse Utrecht is de ideale fietsstad! Huur een fiets bij Utrecht Informatiecenter vanaf € 10 per dag.

Overnachten Bij B&B Bij de Jongens logeer je in een historisch pand pal in het centrum. Ontbijten doe je op het gelijkvloers in het fijne Anne & Max.

Toeristische informatie bezoek-utrecht.nl

Vorig artikelDeze nieuwe regels moeten fietsen veiliger maken
Volgend artikelWat als de parkeermeter stuk is?