waarheen wandelen apps

Wil je wel eens iets anders ontdekken dan je dagelijkse ommetje maar weet je niet goed waarheen? Download een app en laat je leiden!

In de natuur

De vrije natuur is eindeloos, en je komt ongeveer overal in Vlaanderen wandelroutes tegen. De ene is in lusvorm en de andere totaal niet, dus daar moet je wat voor uitkijken. Je kunt de GR-routes volgen, of uitgestippelde wandelingen in de meeste natuurgebieden, of je gaat op pad met stafkaart en kompas. Vertrouw je liever op je smartphone, dan liggen deze apps je vast:

  • Topo GPS en Komoot laten je routes uitstippelen en bewaren.
  • Wandelknooppunt geeft je toegang tot alle wandelknooppunten. (Gratis of met een abonnementsformule voor extra functies.)
  • Tragewegen.be is een fijn initiatief om de aandacht te vestigen op rustige wandelwegen in heel Vlaanderen. Je kan ook zoeken in jouw buurt!

In de stad

Uiteraard kun je ook mooie stadswandelingen maken. Zelfs al woon je al jaren in dezelfde stad, je kunt nog elke dag nieuwe plekjes ontdekken. Het volstaat om simpelweg een keer links af te slaan in plaats van rechts, een paar honderd meter verder te lopen dan wat je normaal doet, en je zal verbaasd zijn over dat ene schattige pleintje, dat steegje dat je nooit opgemerkt had of dat bijzondere gebouw. Graag met een app op stap? De Foursquare City Guide kan helpen, of elke degelijke stadsapp.

Foursquare City Guide In de App Store
Foursquare City Guide bij Google Play

Vorig artikelGetest: Hyundai i10
Volgend artikelWandelen om te leren: 5 onmisbare apps