Tips voor uitstapjes in LimburgPeter Baas
© Peter Baas

Ook in onze eigen achtertuin liggen parels te wachten om ontdekt te worden. Bijzondere bouwsels, verbluffende natuur en originele activiteiten, genoeg om je een zomer lang te laten verrassen! Dit zijn de mooiste plekjes in Vlaanderen.

West-Vlaanderen

Kabelbanen hebben ze niet alleen in Oostenrijk en Zwitserland, in Westouter kun je zelfs boven de wijngaarden zweven. En wat dacht je van een doolhof in een kasteeltuin, een bezoek aan ‘vogelluchthaven’ Het Zwin of zeilwagenrijden op het strand? Ontdek hier de 8 must-do’s in West-Vlaanderen.

Oost-Vlaanderen

Het Scheldeland is een waar fietsparadijs waar je met veerboten van oever naar oever hopt. Of dwaal je liever rond in de tuinen van Kasteel Ooidonk, Fort Liefkenshoek of verstilde dorpjes met prachtige namen als Mullem en Dikkele? In het Meetjesland kun je zelfs een varken uitlaten! Hier duik je in de 10 musts van Oost-Vlaanderen.

Antwerpen

De paarse schoonheid van de Kalmthoutse Heide ontdekken of modderworstelen in het Verdronken Land van Saeftinghe, rust vinden in de Abdij van Postel en Wortel Kolonie. Of voor de stadsvogels: een citytrip Lier of Mechelen op je agenda zetten. De provincie Antwerpen verrast met deze 10 uitjes.

Limburg

Voor sommige van de mooiste plekjes in Vlaanderen moet je in Limburg zijn. In Bokrijk fiets je door het water, de Oude Maas verken je fluisterend en in Hasselt stap je zo Japan binnen. In Genk duik je dan weer in de mijnschacht in, terwijl een kapelletje bij Sint-Truiden je doet zweven. Klinkt het allemaal wat cryptisch? Laat je verrassen door onze 10 musts in Limburg.

Vlaams-Brabant en Brussel

Zweven op de Vlooybergtoren, wandelen over vlonderpaden in Het Vinne, een kaarsje laten branden in Scherpenheuvel of naar de antiekmarkt in het begijnhof van Diest: het aanbod in Vlaams-Brabant is divers. En vergeet deze zomer ook niet om onze hoofdstad te (her)ontdekken. We bundelen 10 tips voor Vlaams-Brabant en Brussel.

Previous articleNog te veel auto’s rijden rond met winterbanden
Next articleIn coronatijden rijden we goedkoper maar ook sneller