Firenze

Als het aantal toeristen garant staat voor de pracht van een stad, dan staat Firenze met stip op één. Dit zijn onze favoriete adresjes in een van Italiës mooiste steden!

De klassiekers

Duomo

Hét middelpunt en symbool van Firenze is de Basilica di Santa Maria, of kortweg de Duomo. De bekleding van gekleurd marmer doet het immense bouwwerk blinken in de zon. Het duurde zo’n 170 jaar om dit te bouwen, maar het resultaat mag er wezen. In de campanile of klokkentoren naast de dom brengen 414 treden je naar een fenomenaal uitzicht over de kunststad.

Piazza del Duomo, € 18 voor Duomo en klokkentoren, ilgrandemuseodelduomo.it

Ponte Vecchio

Nog zo’n wereldberoemd tafereel: de middeleeuwse brug over de Arno, volgestouwd met smalle huizen. Al eeuwenlang wordt hier in goud gehandeld. Op zoek nar een juweel? Dan zit je hier goed! Je zult er wel even voor door de mensenmassa moeten drummen.

De hotspots

La Ménagère

Deze hippe conceptstore combineert een restaurant, koffiebar, bloemenzaak en woonwinkel. Prachtig ingekleed met urban design. Dé place to be in Firenze voor hipsters!

Via de’ Ginori 8r, lamenagere.it

Obicà

Mozzarellafans, opgelet! Deze mozzarellabar, die ietwat verstopt ligt, serveert allerlei gerechten met je favoriete Italiaanse kaas. In kroketten, op een salade of pizza, of gewoon puur natuur. Wie een plekje op de mooie patio wil, kan maar beter reserveren.

Via de’ Tornabuoni 16, obica.com/ristoranti/firenze

Grom

Volgens menig toerist en Florentijn eet je hier de allerbeste gelato. Grom heeft ijssalons over heel Italië en zelfs wereldwijd. Het ijs wordt op de traditionele manier gemaakt met seizoensfruit, kwaliteitsvolle melk en eieren, zonder smaak- en kleurstoffen. Laat je niet afschrikken door de lange rij, het gaat goed vooruit.

Via del Campanile 2, grom.it 

Firenze praktisch

Erheen Je vliegt rechtstreeks met TUIfly naar Firenze vanuit de luchthaven van Antwerpen (Deurne) of Brussel.

Goed verzekerd Geniet zorgeloos in het prachtige Toscane met een VAB-Reisbijstand, vanaf € 88 per jaar of € 111 voor het hele gezin. Graag ook bijstand voor je wagen in heel Europa? Met het VAB-Bijstandspakket combineer je beide vanaf € 216 per jaar of € 240 voor het hele gezin.

Vorig artikelRenault ziet de toekomst elektrisch
Volgend artikelHeeft je trein vertraging? Zo krijg je een compensatie!