Vakantiehuis Ardennen

Niet Spanje of Turkije, maar de Ardennen is anno 2020 de topbestemming bij Vlamingen. Terecht, want zelfs op de meest grijze dagen bekoort Hoog-België met haar milde glooiingen en mystieke wouden. We scrolden door het aanbod van Ardennes-Etape en lieten ons oog vallen op een vakantiehuis vol vintage vertier.

Ardennes-Etape kun je terecht Adennen-experten noemen. Het aanbod omvat zo’n 1500 vakantiehuizen, stuk voor stuk pareltjes die de typische Ardense bouwstijl combineren met modern comfort. Tips voor uitstappen en activiteiten in de omgeving krijg je er gratis bij. Een van de nieuwkomers in het aanbod is deze woning in Gouvy in de provincie Luxemburg.

 

‘Familie’ op tv

Hoewel het al schemert als we op vrijdag aankomen bij ons vakantiehuis, hoeven we niet op zoek naar sleutelgat en schakelaars. De hal is verlicht en vanaf de eerste verdieping klinken gedempte stemmen. Blijkt dat de eigenaar als verwelkoming ‘Familie’ heeft opgezet. We voelen ons meteen thuis (no pun intended). En dan start uiteraard de verkenning. Op de benedenverdieping liggen vier slaapkamers – elk met een eigen lavabo, bad of douche – een apart toilet en een vertrek dat alle elementen heeft van een goed uitgeruste kroeg: een bar, koelkast, jukebox en pooltafel.

Beneden poolen, boven kickeren: volop vintage entertainment in huis!

 

Op en om het fornuis

Liefhebbers van vintage zullen zich wentelen in de aankleding van de grote leefruimte op de eerste verdieping. Centraal staat een kickertafel die al heel wat balletjes heeft getrapt. Rond de lange boomstamtafel scharen zich stoeltjes van allerlei slag. Voor wie op authentieke wijze wil kokkerellen, is er een houtgestookt fornuis. Het grote raam geeft toegang tot het terras, vanwaar je uitkijkt op het glooiende landschap. Nog een trap hoger vinden we een zithoek waar zes kloeke bruinlederen fauteuils zijn gericht op het wel en wee van de familie Van den Bossche.

 

Vakantiehuis in de Ardennen

Een groot aanbod vakantiewoningen in de Ardennen vind je bij Ardennes-Etape. De woning uit deze reportage boek je hier. In jouw vakantiehuis ligt een toeristische gids klaar met een ‘Activity Pass’, die je korting geeft op tal van activiteiten.

Tips in de omgeving

Eindeloos wandelen in de Ardennen

Het dorp Gouvy ligt vlak bij Baraque Fraiture, een gedroomde locatie voor wandelliefhebbers. Ga eens langs bij het Maison du Tourisme de la Haute Ardenne in de naburige gemeente Vielsalm voor gidsen en wandelkaarten van de Ardennen. Je vindt op hetzelfde adres het Huis van de Salmstreek, waar je leert over de geschiedenis, de geologie en de folklore van Vielsalm (inclusief heksen). 

Honger en dorst?

In coronatijden biedt hotel-restaurant Saint-Martin een weekendmenu aan, dat je kunt afhalen of laten leveren bij je vakantiewoning. Om de hoek vind je Brouwerij Lupulus, bekend om zijn zeer gesmaakte bieren. De bijhorende brasserie is momenteel gesloten, maar je kunt wel (vaak met bier bereide) gerechten afhalen om thuis van te genieten.