NutchelSofie Roth

Soms moet je even weg. Weg van de snelheid en de sleur van het leven. Het concept van Nutchel doet je als vanzelf op de pauzeknop drukken. Zo gaat dat wanneer je omringd wordt door stilte en natuur. En wanneer niets moet. Na de Ardennen herhaalde Nutchel zijn succesrecept in de Elzas.

Na groot succes in de Ardennen opende Nutchel een tweede Forest Village in de Elzas. Aan het concept werd niet gesleuteld: een microavontuur dat je noopt om terug te keren naar de essentie. Tijd met elkaar doorbrengen, loskoppelen van het dagelijkse leven en opnieuw verbinden met de natuur. Daar waar de Elzas en de Vogezen samensmelten, in de Vallée de la Bruche, nestelen 37 Cosy Cabins zich op een heuvelflank. Geschrankt of zodanig georiënteerd om je privacy te garanderen, en met de blik richting het dal, om volop van die groene vallei te genieten.

Homemade

Een groot raam linkt de leefruimte aan het overdekte terras, waar de gasbarbecue uitnodigt om je eigen potje te koken. Nutchel biedt twee soorten manden aan: een barbecuemand met vlees, brood en groenten, en een munstermand met munsterkaas, spätzle, rookworst, brood en groenten. Je kunt ze op voorhand bestellen, afhalen aan de receptie en klaarmaken op de barbecue of het gaspitje in de keuken. Om daarna nog urenlang te luilekkeren in het hangnet. Hallo sterrenhemel!

 

Back to basics

In de cabin speelt hout de hoofdrol. Muren, plafonds, vloeren, meubelen, bedden, de keuken en zelfs de douchebak werden opgetrokken uit ruwe planken. En dat past helemaal bij het concept ‘back to basics’. Geen onnodige poespas, maar zonder al te veel aan comfort in te boeten. De keuken schaft twee gaspitten; om af te wassen zet je eerst water op het vuur. Een warme douche is er gelukkig wel. Een frigobox met koelelementen vervangt de klassieke koelkast. Twee lichtsnoeren (één binnen, één buiten), een olielamp, een lantaarn op zonne-energie en een oplaadbare lamp met usb-aansluiting voorzien je tegen de avond van een gezellige sfeer. Op koude avonden biedt de houtkachel soelaas. Wifi is er niet, dus vergeet niet om je koffer te vullen met boeken en gezelschapsspelen.

 

Trefpunt

In de Cosy Chalet, het hoofdgebouw met receptie en gezamenlijke ruimte, haal je ’s ochtends je ontbijtmand op. Neem je tijd om wakker te worden, traag koffie te zetten en je eitje te koken. In de honesty shop lonken lokale producten als wijn, worstjes, soep, aspergecrème en sapjes. Je schrijft je cabinnummer op een briefje en betaalt bij de check-out. Verbroederen met andere slow travellers doe je in de zithoek bij de open haard met een kop koffie of thee. Of waag je aan oude spelen en laat je kinderen kliederen met verf en potloden of rustig een boekje lezen (ook Nederlandstalige boeken beschikbaar!). En wie helemaal tot rust wil komen, reserveert een sessie in de sauna en het koudwaterbad of boekt een cabin met hottub. Vertragen was nog nooit zo gemakkelijk.

 

Nutchel praktisch

Ligging

Midden in de bossen van de Vallée de la Bruche, op de grens van de Elzas en de Vogezen. Nutchel is het ideale vertrekpunt voor kilometerslange wandelingen en fietstochten.

Cabins

Er zijn verschillende soorten cabins voorhanden: voor 2 personen, 2-4 personen en 2-6 personen. Met of zonder hottub. Sommige cabins hebben een dakterras. Prijzen zijn afhankelijk van het type cabin en de periode van boeking. Ontbijt is niet in de prijs inbegrepen.

Mogelijk met kinderen?

Absoluut! Naast de speel- en knutselhoek in de Cosy Chalet kunnen kinderen zich uitleven in het feeënbos, de speeltuin, de petanquebaan, de klimmuur en de houten tipi in het bos. Achter de bedden is net voldoende ruimte voor een babybedje. Weet wel dat de slaapkamer enkel afgesloten is met een gordijn.

Reserveren

Om het ‘back to basics’-concept volop te ervaren, laat Nutchel niet toe om voor één nacht te boeken. Je kunt aankomen op maandag, woensdag en vrijdag. Een weekendverblijf is altijd van vrijdag tot maandag. Boeken doe je op de website van Nutchel.

VAB-Pechverhelping in Frankrijk

Wie enkel naar de buurlanden rijdt, vult zijn Pechverhelping gemakkelijk aan met de optie ‘Frankrijk/Duitsland’. Zo betaal je niet onnodig voor heel Europa.

Vorig artikelMobiliteitsraad wil heldere keuzes van overheid
Volgend artikelVertrek niet zonder een reisverzekering op maat