Belvilla’s meest unieke woning

En ze ligt in België! Belvilla, verhuurder van vakantiewoningen, ging in zijn hele aanbod, verspreid over 21 landen, op zoek naar het meest unieke vakantieverblijf. En laat van de meer dan vijfentwintigduizend huizen het meest bijzondere in ‘onze’ Ardennen liggen, met de mooie naam La Merveille. Daar zijn wij natuurlijk benieuwd naar!

Warm nest

Belvilla’s meest unieke verblijf huist onder het dak van een oude boerderij in Oppagne, nabij Durbuy. De eigenaars wilden met La Merveille een warm nest creëren, met veel respect voor het authentieke gebouw en de inpassing in de omgeving. De voorliefde voor de warme charme van hout vloeit door heel het huis. En hoewel de woning royaal aangekleed is met bijzondere objecten en robuuste meubelen, grillige vormen en kleurrijke elementen, vormt het interieur een harmonieus geheel.

Bijzondere objecten, robuuste meubelen en kleurrijke elementen vormen een harmonieus geheel.

In de sauna of de tuin?

Bovendien is er allerminst beknibbeld op comfort. In de keuken, met zijn glimmend groene fornuis, arduinen werkblad en retro ijskast, voelt elke keukenprins(es) zich thuis. De zitkamer biedt zalige fauteuils, de drie slaapkamers dito bedden. En behalve twee badkamers – waarvan één met dubbele douche – is er ook een sauna. Loop je de tuin in, dan lijkt het wel alsof er geen einde aan komt. Om helemaal achterin enkele idyllische vijvertjes te ontdekken.

Ga visjes spotten in de vijvers van de tuin, speel een partijtje petanque of duik de sauna in.

Op ontdekking

Meest bijzondere element in de woning is misschien wel de centrale trap, die uit een rots gehouwen lijkt. Geen trap om op hoge hakken af te dalen, maar kinderen vinden dat avontuurlijke element zalig. Er valt in deze woning zóveel te ontdekken dat je daar alleen al een dag mee kunt vullen. Wij sprokkelden evenwel ook enkele bijzondere tips in de omgeving! (Lees verder onder de praktische info.)

Praktisch

Adres
Vakantiehuis ‘La Merveille’, Wenin 36, 6940 Durbuy (Oppagne)

Prijzen
La Merveille (7 personen) is te huur vanaf € 771 voor een weekend of € 828 voor een lang weekend. Je kunt dit verblijf ook combineren met het naastliggende La Petite Merveille (5 personen).

Reserveren
Je boekt deze woning (huiscode BE-6997-58) via Belvilla.
Zin in een najaarsweekendje Ardennen met vrienden of familie? Bij Belvilla vind je een groot aanbod bijzondere vakantiewoningen!

Onze tips in de omgeving

Van de doolhof naar het fornuis

Elk jaar van begin juli tot eind september verrijst in Barvaux een reusachtig labyrint. Je zoekt er je weg door elf hectare mais en komt op je parcours proeven en animaties tegen. Als je de exit hebt weten te vinden, kun je ook nog verdwalen in het deurenlabyrint of één van de andere uitdagingen aangaan. Wie nadien heerlijk wil tafelen, kan even verderop terecht bij Gastropub Gaspard, waar Jürgen en Véronique neerstreken na een druk horecaverleden en hun gasten uitnodigen rond het fornuis. Laat je verwennen met gerechten vol terroir. (Let wel, omwille van de beslotenheid van dit restaurant is dit minder geschikt voor kleine kinderen.)

Domein van Chevetogne

Een leuke stop voor het hele gezin richting E411 is het Domein van Chevetogne. Met tien thematuinen, maar liefst dertien speeltuinen, een groot buitenzwembad en tal van andere vrijetijdsbestedingen valt er genoeg te beleven om je dag ruimschoots te vullen. Eten kan in één van de restaurants, of je neemt een picknickdeken mee en zoekt een rustig plekje tussen het groen.

Tip: Meer bijzonder logeren in de Ardennen

Wij overnachtten eerder in een gezellige hut (mét verborgen kamer) van Cabanes de Rensiwez, knus in de schoot van de kabbelende Ourthe.

Vorig artikelZo fiets je veilig door de filejungle
Volgend artikelZo blijft je fiets in topconditie