Zoutelande

De paringsdans tussen zand en wind vormt wulpse duinen. Erin slapen geeft een warm gevoel van geborgenheid. Welkom in Duinhotel Tien Torens in Zoutelande.

Je kunt op veel plaatsen logeren met uitzicht óp de duinen, maar slapen ín een duin, dat is weinigen gegeven. Duinhotel Tien Torens geeft het idyllische Zoutelande een moderne toets.

Logeren in een duin

Als een kameleon nestelt Duinhotel Tien Torens zich tussen de belendende duinen. De zacht golvende piramide straalt rust uit. Argeloze bezoekers die dit bouwwerk plots zien opdoemen, kunnen het niet laten om deze creatie vanuit elke hoek te observeren. Een uniek design, zoveel is duidelijk. De constructie van glas, hout en beton kreeg een deken van helmgras over zich heen en verandert samen met de seizoenen van kleur.

Het strakke design voelt geenszins koud of kil aan. Binnen geven warme materialen een huislijk gevoel. De vloerverwarming zorgt ook tijdens de koude maanden voor een behaaglijke temperatuur, terwijl de riante glaspartij de rode loper voor het daglicht uitrolt. Rechtstreeks zeezicht vanuit je kamer is er niet, maar het bruisende sop van Zoutelande ligt op slechts enkele muizenstapjes wandelen. Het uitgebreide ontbijtbuffet met veel verse producten bereidt je voor op een actieve dag in de buitenlucht.

De constructie van glas, hout en beton kreeg een deken van helmgras over zich heen en verandert samen met de seizoenen van kleur.

Het was de Nederlandse architect Timko Lokerse die deze creatie uit z’n potlood toverde. De helling van het duinhotel werd zo getekend dat het zand op het gebouw blijft liggen en het helmgras zich kan hechten. Die bekleding zorgt voor een natuurlijke koeling in de zomer en houdt de warmte binnen in de winter. Ook de luifels van de terrassen zijn zo vormgegeven dat de zomerse zon buiten wordt gehouden terwijl de lagere winterzon voluit binnen kan schijnen.

Praktisch

Adres

Duinhotel Tien Torens, Duinweg 36, Zoutelande (NL)

Prijs

Het hotel beschikt over 19 kamers, verschillend van grootte en voorzieningen. Gaande van een gewone hotelkamer (vanaf € 85 p.n.) tot een appartement met keukentje en eethoek, van 2 tot 4 personen (vanaf € 158 p.n.). Het penthouse is bijzonder luxueus, maar ook prijzig (vanaf € 494 p.n.).

Reserveren

duinhoteltientorens.nl

Ontdekt in de omgeving van Zoutelande

Het leven in een bunker

Aan de overkant van het duinpad liggen twee oorlogsbunkers verscholen in het zand. De brokken beton maakten deel uit van de Atlantic Wall die Hitler liet aanleggen en waren van strategisch belang om de toegang tot de Antwerpse haven vrij te houden. Hierin huist nu het Bunkermuseum waarin vrijwilligers tijdens de zomermaanden kwistig strooien met anekdotes en details over het leven in een bunker.

Is het een kerk of een vuurtoren?

De vuurtoren van Westkapelle ziet eruit als een kerk en was dat oorspronkelijk ook. Hij werd in de 18de eeuw echter geteisterd door een brand. De kerk werd niet herop gebouwd, maar de overgebleven toren kreeg een tweede leven als vuurtoren. Een klim van 179 treden brengt je op het uitkijkplatform van ’t Hoge Licht, dat een 360 graden uitzicht op het schiereiland Walcheren biedt.

Het maritieme verleden

Nederland heeft een rijke maritieme geschiedenis, met als uitschieters de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) en West-Indische Compagnie (WIC). Wat die schepen aan boord hadden, hoe ze eruitzagen en hoe ze de weg effenden voor hedendaagse havenactiviteiten wordt bevattelijk in beeld gebracht in muZEEum in Vlissingen.

Tips

Wandelen

Vanuit Duinhotel Tien Torens stap je rechtstreeks de Duinenwandeling Zoutelande in. De knooppuntenwandeling is 10 kilometer lang, maar kun je ook inkorten tot 5,8 kilometer. Ze leidt je door de duinen, langs het strand en het gezellige centrum van Zoutelande. (75-74-71-13-22-23-27-24-21-75)

Eten

Duinhotel Tien Torens biedt geen diner aan, maar in het nabijgelegen Beachhotel Zoutelande smikkel je voor een vriendelijke prijs dagelijks een ander driegangenmenu naar binnen.

Meer Zeeland

We zochten voor jou ook al de leukste adresjes van Middelburg en in en rond Zierikzee. Of snuister eens op de site van VVV Zeeland.

Goed verzekerd

Wist je dat met je VAB-Pechbijstand ook kunt rekenen op pechbijstand in Nederland? Vanaf € 123 toer je een jaar lang zorgeloos door de Benelux.

Vorig artikelGetest: Ford Edge
Volgend artikelHoe vlot parkeert je auto zichzelf?