Bijzonder logeren Hoeve Corfs Haspengouw Wellen

In het Haspengouwse Wellen werd de eeuwenoude Hoeve Corfs heropgebouwd tot een ruime vakantiewoning met persoonlijkheid. Als een feniks uit de assen herrezen, met als voornaamste doel een rustpunt voor velen te zijn.

 

In 1773 brandde Hoeve Corfs volledig af na een brandbrief van de Wellense Bokkenrijders. Met het geld en de materialen die hij kon redde, bouwde Jan Corfs z’n hoeve opnieuw op. En dat proces herhaalde Kristel en Alec nog eens toen bleek dat de eeuwenoude hoeve in te slechte staat was om te renoveren. Ze bewaarden zo veel mogelijk originele onderdelen. De houten balken en deuren kregen een tweede leven. Het rieten dak werd in ere hersteld en het interieur werd door de jaren heen zorgvuldig uitgezocht in kringloopwinkels en op rommelmarkten. De sfeer van toen met het comfort van vandaag. Hoeve Corfs is een plek om te kunnen samenzijn en dichter bij elkaar te komen. Geen televisie, wel een flatscreen van weiden, wilgen en schapen.

Antieke vondsten

Elke slaapkamer komt met zoveel charme voor de dag dat je maar moeilijk kunt kiezen in dewelke je de nacht wilt doorbrengen. De master bedroom met lichtroze accenten, de opkamer met een antieke Remington-typemachine, de duiventil met een oldskool speelgoedcollectie of de zolderkamer voor een zestal kinderen met speeltent en een reuzetelraam. Het duurt vast ook niet lang voor de kast met gezelschapsspelen wordt geplunderd en de vloer van de living bezaaid ligt met unokaarten, vier-op-een-rij jetons en een spelbord met plastic fruit.

 

Samenkomen

Keukenprins(ess)en kijken hun ogen uit in de grote keuken met robuust stenen werkblad, luxueus retrofornuis en genoeg prullaria uit grootmoeders tijd om een uitgebreid menu in elkaar te boksen. Om nog maar te zwijgen van het bevoorrechte uitzicht op de uitgestrekte tuin. Je zou voor minder urenlang in de potten roeren. De rest van het gezelschap vergezelt je ondertussen aan de lange houten eettafel. Ook buitenchefs kunnen zich bewijzen aan de pizzaoven die je met een houtvuur aanwakkert. De avond afsluiten doe je dan weer rond het kampvuur. Tezamen.

 

Hoeve Corfs praktisch

Adres

Herenstraat 23, 3830 Wellen

Indeling

De hoeve beschikt over 4 slaapkamers (max. 12 personen), twee badkamers, een volledig uitgeruste keuken, een woonkamer met zicht op de tuin, een haardvuur, een terras, een sauna, een kampvuurkring, een pizzaoven en véél gezelschapsspelen.

Prijzen

€ 1250/weekend, € 1550/midweek, € 1950/week, inclusief water- en energieverbruik, eindschoonmaak en een basispakket met toiletpapier, keukenrol, vaatdoek, schuurspons en afwasproduct.

€ 100/weekend voor gebruik van de sauna.

Reserveren

Boek je verblijf via de website van Hoeve Corfs.

In de buurt van Hoeve Corfs

Op visite bij Josephine

In de voormalige woning van haar grootouders ontvangt Josephine je op vrijdag, zaterdag en zondag voor een vers ontbijt, huisgemaakte taarten en gezonde lunchgerechten. En dat in een zeer huiselijke setting. In de hal koop je lekkere snoepjes. Fijn terras in de zomer!

 

Het Fruitbelevingscentrum in de Stroopfabriek

Haspengouw en fruit hangen onlosmakelijk samen en Borgloon is de bakermat van de stroop. In het Fruitbelevingscentrum van de Stroopfabriek leer je alles over het fabricatieproces, van de vruchten aan de bomen tot de stroperige delicatesse. Op het einde van de tentoonstelling print je een zelfgemaakt label voor op je eigen potje stroop.

 

Wandelen door de Grote Beemd

Vanuit Hoeve Corfs wandel je zo natuurgebied de Grote Beemd in. Een beemd is een hooiland in een beekvallei. Je hoort het al, het kan er nat zijn, maar waar nodig zorgt een knuppelpad voor een droge oversteek. In het voorjaar stelen de voorjaarsbloeiers de show.

Vorig artikelKies mee de mooiste fietsroute van Vlaanderen!
Volgend artikelRijden met de auto van je ouders: wat mag (niet)?