tiny house Woodhouse

Op een groene glooiende heuvelhelling liggen de vier knusse houten blokjes van Woodhouse, perfect voor een stressloze vakantie. Ook een tiny house kan namelijk zorgen voor groots genot.    

Waar de Voerstreek en het Land van Herve mekaar raken, daar ligt het vredige Sippenaeken. Een kerk, twee cafés, een kasteel en een camping. Verder alleen maar open weides en bossen. Het ideale decor dus voor een rustig weekendje weg. Dat vonden Daphne en Ans Beaujean ook. Met hun familiebedrijf verhuren ze karaktervolle vakantiewoningen in deze regio, maar soms zetten ze ook zelf een project op poten, zoals deze vier gezellige tiny houses in het groen.

 

Soezen in de zon

Alle vier hebben ze een eigen karakter en een specifieke accentkleur waaraan ze hun naam danken: Golden, White, Green en Black. Die laatste ligt boven op de helling. De hoogste klim, maar meteen ook de meeste privacy. Het overvloedige gebruik van hout geeft de ruimtes warmte. Het daglicht stroomt naar binnen langs de grote raampartijen en het is heerlijk soezen met de geur van koffie, de voorjaarszon op onze snoet en de blik op het golvende landschap.

Het overvloedige gebruik van hout geeft de ruimtes warmte. Het daglicht stroomt naar binnen langs de grote raampartijen.

 

Compact en toch ruimtelijk

De mooi vormgegeven kubussen zijn voor een groot deel opgetrokken uit hout en in de muren zit schapenwol als isolatie. Duurzaamheid was dan ook een belangrijk uitgangspunt. De tiny houses van Woodhouse zijn heel doordacht ingericht. Hoewel ze compact zijn, bieden ze alle comfort en voelen ze ruimtelijk aan. Je hoeft dus niet over mekaar heen te klauteren om ergens te geraken. Om optimaal van de omgeving te kunnen genieten, heeft elk tiny house een andere oriëntatie. Boven op de heuvel, naast het Black Tiny House, ligt een gemeenschappelijk terras om vitamine D te tanken en eindeloos in de verte te turen.

 

 

Van alle gemakken voorzien

De huisjes hebben een grote keuken en een knusse zithoek. Dankzij de juiste elementen klopt de inrichting. Zelfs het aardewerk uit de keuken sluit naadloos aan bij de individuele sfeer van het tiny house. De indrukken die je overdag opdoet, kun je ’s nachts geruisloos omzetten in diepe dromen op de zachte bedden. De huisjes zijn bedoeld voor twee personen, maar deel je deze leuke plek graag met vrienden? Waarom dan niet elk een tiny house huren. Overdag samen gezellig uit, ’s avonds ieder z’n eigen stek.

De indrukken die je overdag opdoet, kun je ’s nachts geruisloos omzetten in diepe dromen op de zachte bedden.

 

Praktisch: Black Tiny House Woodhouse

Adres

Woodhouse: Chemin du Vieux Moulin 49, Sippenaeken (Plombières/Blieberg)

Prijzen

Prijzen variëren sterk per seizoen: vanaf € 358 voor een weekend en € 380 voor een midweek.

Reserveren

The Black Tiny House en alle andere tiny houses van Woodhouse kun je boeken bij Beaujean Vacances.

Eropuit met de auto?

Vertrek niet zonder VAB-Pechbijstand. Dag en nacht bescherming bij autopech of -ongeval in heel de Benelux.

Onze tips in de omgeving

De glooiende heuvels en groene weides van dit stukje België is voor velen onontgonnen gebied. Hoog tijd om de schade in te halen!

Drielandenpunt

In Gemmenich kussen België, Nederland en Duitsland mekaar. Je kunt de oude uitkijktoren beklimmen, maar verderop wacht de nieuwe Wilhelminatoren met een skywalk van glas. Voor de durvers! Op 34 meter hoogte heb je een onbeperkt uitzicht over de drie landen. Wie de 181 treden liever links laat liggen, kan met de lift omhoog – Prijs: € 3,50

 

 

Bier en kaas van de abdij

De monniken uit de abdij van Val-Dieu brouwden vroeger zelf bier. Die traditie werd in 1997 opnieuw leven ingeblazen in een oud boerderijgebouw op het abdijdomein. In normale tijden kun je in de abdij van het gerstenat proeven. Zo lang de horeca gesloten is, kun je flesjes kopen in de abdijwinkel. Neem zeker ook een blokje Val-Dieu kaas mee, heerlijke combinatie!

Trek je wandelschoenen aan

Het glooiende landschap is bijzonder uitnodigend voor een korte of lange wandeling. Typisch voor de streek is dat je vaak dwars door weides moet wandelen.

Sippenaeken – 6 km Vlak bij het tiny house ligt een gemakkelijke wandeling door velden en bossen, waarbij je ook het kasteel van Sippenaeken passeert. Let op, je moet na een open weide het bos in waar een bordje ‘privaat eigendom’ hangt. Laat je niet misleiden, de wandeling loopt wel degelijk door dat bos.

Vertrekpunt: kerk Sippenaeken, volg de rode rechthoek

Hombourg – 12 km Gevarieerde wandeling waarbij je langs het indrukwekkende Amerikaanse kerkhof ‘Henri Chapelle’ stapt. Je volgt in het begin een klein stukje van de RAVeL-fietsroute. Loop je over een oude spoorwegbrug, let dan goed op het indicatieplaatje aan de linkerzijde. Wie die aanduiding mist, wandelt kilometers fout.

Vertrekpunt: parking kerk Hombourg, volg de blauwe ruit

Aubel – 5 km Bij de Abdij van Val-Dieu vertrekken verschillende bewegwijzerde routes. Deze mooie tocht leidt langs de oriëntatietafel, waar je de hele streek in één oogopslag kunt verkennen. Het uitzicht gaat tot aan de mijnterrils van Luik.

Vertrekpunt: Abdij van Val-Dieu, volg de blauwe ruit

Vorig artikelDit zijn de mooiste fietsroutes van Vlaanderen
Volgend artikelMag ik opnieuw reizen? 6 vragen en antwoorden