Dubrovnik oude stad

Je wilt er nog even tussenuit, maar je portemonnee laat niets extravagants toe? Geen nood, niet alle steden slaan een krater in je budget. 8 goedkope citytrips in Europa!

8. 1. Belgrado

8 goedkope citytrips Europa Belgrado

Je eet en drinkt er spotgoedkoop en voor minder dan € 100 per nacht boek je er al een viersterrenhotel. Vanuit Brussel geraak je er dagelijks met Air Serbia voor zo’n € 180 h/t. Liever een lowcostmaatschappij? WizzAir vliegt vanuit Eindhoven! Wat je zeker niet mag missen in deze bruisende stad? Het fort met het Kalemegdan park en de gezellige bohemienwijk Skadarlija!

 

7. 2. Berlijn

8 goedkope citytrips Europa Berlijn

Zowat elke luchtvaartmaatschappij vliegt vanuit Brussel naar de Duitse hoofdstad, wat natuurlijk een gunstig effect heeft op de tarieven. De prijzen in Berlijn liggen doorgaans lager dan die in andere Europese steden. Op restaurant betaal je meestal minder dan bij ons. Dit zijn de hotspots van Berlijn!

 

6. 3. Boedapest

8 goedkope citytrips in Europa Boedapest

Je geraakt er met bijna elke lowcostmaatschappij (denk: Ryanair, Wizz Air), maar ook in de Hongaarse hoofdstad leef je voor geen geld als een keizer. Laat de palinka maar aanrukken! En tussendoor kruip je gewoon in de warmwaterbaden van de Széchenyi Spa. Als dat geen luxeleven is.

 

5. 4. Dubrovnik

8 goedkope citytrips Europa Dubrovnik

Wist je dat je met Brussels Airlines vanaf € 99 al heen en terug naar Dubrovnik vliegt? De hotelprijzen zijn te vergelijken met die van bij ons, maar uiteten doe je er dan weer een pak voordeliger. Het enige nadeel van Dubrovnik? Sinds de succesreeks ‘Game of Thrones’ er deels werd gefilmd, wordt de stad zowat overspoeld door toeristen. Lees hier onze tips!

 

4. 5. Krakau

8 goedkope citytrips Europa Krakau

Deze kleine, gezellige stad biedt echt álles wat je verwacht van een goedkope citytrip: betaalbare vluchten, een lokale keuken voor geen geld, idem voor de accommodatie. Met deze 10 adresjes leer je de stad alvast goed kennen. Polen, here we come!

 

3. 6. Lissabon

8 goedkope citytrips Europa Lissabon

Brussels Airlines biedt al retourtickets aan vanaf € 69. Ook het leven in Portugal is goedkoper dan bij ons én – niet onbelangrijk – bijna het hele jaar door zonnig. Gedaan dus met de winterblues. Wij gingen er alvast op trot en noteerden dit als onze top 6 in en om Lissabon!

 

2. 7. Praag

8 goedkope citytrips Europa Praag

Naar Praag vlieg je vanuit Brussel of Charleroi, maar ook Eindhoven met Transavia is een optie. Logeren in de Tsjechische hoofdstad is misschien niet veel goedkoper dan bij ons, eten en leven is dat wel. Dit mag je zeker niet missen tijdens je citytrip Praag!

 

1. 8. Riga

8 goedkope citytrips Europa Riga

Een stad waar een hotel amper duurder is dan een hostel? Die kan uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Naast goedkope accommodatie hoef je er ook niet veel uit te geven om je buikje rond te eten. En ook voor het bier en de wodka moet je tijdens het uitgaan niet diep in je geldbuidel te tasten. Betalen doe je er gewoon met euro’s. Lees onze tips en op naar Riga!

Denk aan je VAB-Reisbijstand

Ook voor een korte trip is een VAB-Reisbijstand nuttig. Als er dan iets misgaat, kun je steeds rekenen op de hulp van een gespecialiseerde bijstandsverlener. Zo hoef jij je geen zorgen te maken en krijg je alle kosten terugbetaald, ook wat het ziekenfonds niet dekt. Lees hier over de voordelen van een reisbijstand.

Vorig artikelGetest: Renault Koleos
Volgend artikelVAB-Gezinswagen van het Jaar 2018: de deelnemers!