VAB-Gezinswagen van het Jaar

Naar jaarlijkse gewoonte gaat VAB samen met een vakjury en geselecteerde lezers op zoek naar de ‘VAB-Gezinswagen van het Jaar’. Dit zijn de kandidaten.

Een vakjury bestaande uit autojournalisten en een gezinsjury: die bepaalt welke auto aan de haal gaat met de titel ‘VAB-Gezinswagen van het Jaar’. 29 wagens hopen om deze prestigieuze titel in de wacht te slepen. Maar wie wint?

Categorie 1 – tot € 19.000

De categorie van de kleine gezinswagens volgt de maatschappelijke trend om steeds vaker voor benzinemotoren te kiezen. Dit jaar hebben de constructeurs in deze categorie geen enkele dieselwagen aangeboden voor de VAB-Gezinswagenverkiezing. Ontdek hier alle kandidaten in deze categorie.

Categorie 2 – tot € 29.500

In categorie 2 is de concurrentie bikkelhard. Zo maar eventjes 14 wagens dingen mee naar de gouden medaille. Tussen de deelnemers is het zoeken naar gewone berlines. Vooral SUV’s en breaks bevolken het spelersveld. Hier vind je alle deelnemers in deze categorie.

Categorie 3 – elektrisch

In deze categorie zijn de kandidaten bijzonder uiteenlopend. Van ludospaces tot SUV’s en alles wat daartussen zit. Volledig elektrisch of met een elektrische hulpmotor. Hier kun je alle kandidaten in deze categorie terugvinden.