Gevel van museum Escher in het Paleis

De Nederlands administratieve hoofdstad biedt alles wat een stad onweerstaanbaar maakt: fietsen, musea, lekker eten én de nabijheid van de zee!

1. Het Gemeentemuseum

Het Gemeentemuseum en het Fotomuseum van Den Haag liggen zij aan zij. Met 300 kunstwerken is het Gemeentemuseum de internationale thuishaven van Piet Mondriaan. Daarnaast is het Gemeentemuseum an sich een aantrekkelijk gebouw, met invloeden uit het modernisme en de art nouveau.

Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41, www.gemeentemuseum.nlFotomuseum, Stadhouderslaan 43, www.fotomuseumdenhaag.nl

2. Het Mauritshuis

Het Mauritshuis is zonder enige twijfel het meest bezochte museum van Den Haag, al was het maar omdat het iconische beeld ‘Het Meisje met de Parel’ er hangt. Hier zie je het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Ook ‘De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp’ van Rembrandt en ‘Het puttertje’ van Fabritius zijn permanent te zien in de intieme zalen van het zeventiende-eeuwse gebouw.

www.mauritshuis.nl

3. Escher in het Paleis

Ideale plek om even te schuilen bij een regenbui. Aan het Lange Voorhout, niet ver van Hotel des Indes. Permanente tentoonstelling gewijd aan het werk van de Nederlandse graficus Maurits Cornelis Escher.

www.escherinhetpaleis.nl

4. Calla’s

Wellicht het beste en meest gastronomische restaurant van groot-Den Haag. Uitstekende innovatieve keuken, professionele en uiterst charmante service.

Laan van Roos en Doorn 51A, www.restaurantcallas.nl

5. DOK Cookware

Dok is een pleisterplek voor foodies en andere snuisteraars. Van siliconen potjes tot reusachtige Big Green Egg bbq’s. Alles voor de keuken en ver daarbuiten.

Passage 19, www.dokhomeofcooking.nl

6. Paagman

Uitstekende boekenwinkel met een groot aanbod nieuwe en tweedehandsboeken, ook tijdschriften en een koffiehoek. Hip, ruim, licht.

Frederik Hendriklaan 217, www.paagman.nl

7. De Koninklijke Shoppingroute door Den Haag

Geen adres, maar een heuse route in het teken van het Nederlandse koningshuis. Denk niet oranje hagelslag (hoewel), maar hofleveranciers, mooie boetieks en knusse adressen, heel vaak met een kwinkslag. Lisadore verkoopt bijvoorbeeld tangoschoenen uit Buenos Aires!

Noordeinde 184, www.lisadore.com

Meer info: www.binnenstaddenhaag.com

Praktisch

Toeristische info: www.denhaag.comwww.holland.com

Erheen Er rijdt een rechtstreekse intercity van Brussel en Antwerpen naar Den Haag HS. Reken vanuit Antwerpen op circa anderhalf uur reistijd. b-europe.com

Goed verzekerd Reis zonder zorgen naar Den Haag met de VAB-Reisbijstand. Wist je dat je VAB-Pech- en VAB-Fietsbijstand ook geldt in Nederland?

Tip

Lees hier onze 6 musts voor Amsterdam!

Vorig artikelDe geschiedenis van Volvo
Volgend artikelGetest: Fiat 500X