Prachtige landschappen, schattige dorpjes en heerlijk zwemmen in de rivier. 5 leuke uitstapjes rond de Ardèche om met kinderen te doen.

De Ardèche is een zalige vakantiebestemming. Het koele water spoelt al de vermoeidheid of hitte weg en kinderen kunnen er uren in spelen of zwemmen. Voor wat afwisseling hebben wij nog 5 activiteiten in de buurt getest met kinderen.

1. Mooier dan de Ardèche

De Ibie kronkelt van Saint-Jean-le-Centenair tot Vallon Pont d’Arc, waar ze de Ardèche vervoegt. Het mooiste water in de regio. Tijdens de zomer kan het even zoeken zijn want de rivier staat dan op veel plaatsen kurkdroog. Zuidwaarts kun je het beloofde goud vinden. Of beter, smaragd, want het water kleurt prachtig blauwgroen.

2. Levensgrote spellendoos

In La Forêt des Jeux lijken dobbelstenen, pionnen en speelborden zomaar uit de grond te schieten. Onder eiken en buksbomen wandel je door een levensgrote spellendoos, die alle klassiekers uit de kast haalt. Alle materialen komen uit de natuur: keien uit de rivieren, hout uit Rimouren en drijfhout vanop de Rhône-oevers. Er is ook een doolhof, touwenparcours, blotevoetenpad en poppenkast. Op het einde kun je even bekomen met een picknickdeken.

www.laforetdesjeux.com

3. Bois de Païolive

Als feeën en kabouters echt bestonden, dan woonden ze vast hier. Dit wonderbaarlijke karstlandschap met zijn grillige rotsformaties, kluwen van eikenbomen, mosbanken en kreupelhout lijkt zo uit een sprookjesboek gescheurd.

4. Aiguèze

Aiguèze staat niet voor niks op het lijstje van ‘Les Plus Beaux Villages de France’. Het is zalig vertoeven onder de platanen met vlaggen en peertjes. Aiguèze is zo’n dorp dat bedoeld is om je avonden te spenderen, wanneer de straten goud kleuren en tafelend geroezemoes het dorpsplein vult.

5. Grotten

Grotten zijn er in overschot in de Ardèche. Je kan je laten zakken in de Grotte de la Salamandre. Of een hightech replica bezoeken van de originele grot van Chauvet, bekend om de oudste wandschilderingen ter wereld. Als je er maar niet genoeg van krijgt zijn er ook nog de Aven d’Orgnac, La Caverna de Pont-D’Arc en de grot van Saint Marcel d’Ardèche.

www.grottedelasalamandre.com, www.orgnac.com, www.grotte-ardeche.com

Praktisch

Erheen De Ardèche ligt op zo’n 900 kilometer van Antwerpen. Lees onze tips om files te vermijden en te besparen op de Franse tolkosten.
Overnachten Huttopia biedt natuurcampings en bosdorpen aan in heel Frankrijk, met verschillende verblijfsmogelijkheden, van staanplaatsen tot chalets, roulottes en luxetenten. europe.huttopia.com/nl
Toeristische info www.ardeche-guide.com
Goed verzekerd Met een VAB-Bijstandspakket heb je zowel pechbijstand als personenbijstand op zak, met optie voor motorhomes.

Vorig artikelGetest: Kia Rio
Volgend artikelWat met je huisdier als je op vakantie gaat?